Ειδήσεις
Home / Top Slider / Myers (Ανδρομέδα): Περιορίσαμε στο ήμισυ τις απώλειες από το lockdown

Myers (Ανδρομέδα): Περιορίσαμε στο ήμισυ τις απώλειες από το lockdown

O όμιλος Andromeda έχει καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες, στο 20%, από 40% που ήταν τις πρώτες ημέρες της πανδημίας και των lockdowns, και αυτό γιατί έχει καταφέρει να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στο κανάλι του λιανεμπορίου τροφίμων και να καλύψει τις απώλειες που καταγράφονται στην αγορά του HORECA που παραδοσιακά απορροφούσε το 50% της παραγωγής.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Alex Myers, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρομέδα, ο οποίος αν και εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον, είπε: «δεν μπορούμε να δούμε μακροπρόθεσμα και πως θα πάει η κατάσταση μελλοντικά”, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που επεξεργάζεται ο όμιλος. “Συνεχίζουμε”, είπε ο κ. Myers “με το business plan μας. Βλέπουμε ως κακή παρένθεση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας». 

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε , για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά λόγω της πανδημίας και των lockdowns.

Ο επικεφαλής του ομίλου Ανδρομέδα, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ανέφερε πως η συγχώνευση των Σελόντα και Νηρέα, υπό την Ανδρομέδα, θα ξεκινήσει μετά την έξοδο από το Χρηματιστήριο των Νηρέα και Σελόντα. Εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Ιούνιο και η ενοποίηση θα γίνει σταδιακά από τον προσεχή Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο.

Για την τριπλή συγχώνευση, είπε ότι «η νέα εταιρεία αρχίζει με οικονομικά προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε για να φθάσουμε στο όραμά μας». «Αν μπορέσουμε να νικήσουμε εμείς θα νικήσει όλος ο κλάδος. Θέλουμε να σώσουμε και την εταιρεία και τον κλάδο. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Και θα νικήσουμε», σημείωσε.

Για τα προβλήματα με τα απούλητα ψάρια που παραμένουν στους κλωβούς, λόγω της μείωσης των πωλήσεων, για την αύξηση του κόστους παραγωγής και τον κίνδυνο να χαθεί η παραγωγική περίοδος το 2022, πρόβλημα που αντιμετωπίζει σύσσωμος ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας, ο κ. Τουρολιάς στέλεχος της Ανδρομέδα και γενικός διευθυντής του ΕΛΟΠΥ, ανέφερε πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει λύση από τις Βρυξέλλες και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter