Καθώς η στροφή της παγκόσμιας bartending σκηνής στην αξιοποίηση τοπικών αποσταγμάτων είναι παρούσα και διαρκώς αυξανόμενη, τα διάσημα ελληνικά, premium αποστάγματα M DRY Mastiha, Ούζο Άδολο και τσίπουρο Δεκαράκι διακρίθηκαν στο 8ο Athens Bar Show που διοργανώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή bartenders και επαγγελματιών του bar, στις 7 και 8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Τα ελληνικά, παραδοσιακά αποστάγματα M DRY Mastiha, ούζο Άδολο και τσίπουρο Δεκαράκι, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Athens Bar Show, επιβεβαιώνοντας και δυναμώνοντας και στο εσωτερικό πλέον, τη διεθνή τάση «Ελληνικά Αποστάγματα στο bar», φέρνοντας έλληνες και ξένους επαγγελματίες κοντά στις καινούργιες εξελίξεις.
Οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολλά σεμινάρια και workshops με θέμα την διεθνή αυτή τάση. Οι καταξιωμένοι bartenders Διονύσης Πολάτος και Γιάννης Σαμαράς παρουσίασαν σε κεντρική ομιλία τους διάφορους τρόπους και πρωτότυπα mix, ώστε τα ελληνικά αποστάγματα να καταγραφούν στη καταναλωτική συνείδηση όσων λατρεύουν τις καινούργιες γεύσεις στα cocktail. Στην κατάμεστη από επαγγελματίες αίθουσα, οι bartenders ανέπτυξαν την διεθνή τάση για τα ελληνικά αποστάγματα και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία πρωτότυπων κοκτέιλ με γεύση ελληνική και άρωμα Αιγαίου. Ο Διονύσης Πολάτος ήταν και ο εισηγητής masterclass με θέμα τα local spirits καθώς και σε workshop του Difford’s guide, του μεγαλύτερου site για bartenders, με θέμα συνταγές με ελληνικά αποστάγματα, όπως παρουσιάστηκαν στο Aegean cocktails και Spirits Fest τον περασμένο Μάιο.
Ο γνωστός Γάλλος bartender Sullivan Doh, ο οποίος διατηρεί ένα από τα πλέον διάσημα bar στο Παρίσι, παρουσίασε cocktail με το τσίπουρο Δεκαράκι σε κεντρική ομιλία του με θέμα: Why using local spirits makes it special.
Πάνω από 8.500 άτομα παραβρέθηκαν στο φετινό Athens Bar Show, καθιστώντας την Αθήνα για λίγες μέρες σε παγκόσμιο προορισμό για επαγγελματίες του χώρου και τα premium αποστάγματα M DRY Mastiha, Άδολο και Δεκαράκι επάξιους εκπροσώπους των ελληνικών παραδοσιακών αποσταγμάτων.