Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / Lavazza: Γευστικές δημιουργίες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Lavazza: Γευστικές δημιουργίες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ο καφές και η σοκολάτα είναι ένας παραδεισένιος συνδυασμός! Προέρχονται από διαφορετικά φυτά και προσφέρουν διαφορετικό αριθμό ποικιλιών, αλλά όταν συνδυαστούν, ενισχύουν το ένα το άλλο δημιουργώντας μια ασυναγώνιστη γευστική εμπειρία. Είναι μια κοινή συνήθεια να συνοδεύεται τον καφέ σας με μια μπουκιά σοκολάτας. Επίσης, είναι ευρέως γνωστός ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών, όπως και ευρέως επιλεγμένος από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες του κόσμου για τα γλυκά τους.

Ο συνδυασμός καφές και σοκολάτας είναι ένας ατελείωτος ρομαντισμός! Και ποια καλύτερη μέρα για να γιορτάσετε αυτό το συνδυασμό από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Οι ειδικοί της Lavazza δημιούργησαν μερικές νόστιμες συνταγές καφέ και σοκολάτας που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να μπείτε στο κλίμα της αγάπης. Ανεξάρτητα από το αν γιορτάζετε με ή χωρίς σύντροφο: η σοκολάτα και ο καφές θα σας φτιάξουν τη διάθεση αυτή την ημέρα.

Βιεννέζικος καφές

Εύκολος στην παρασκευή και μικρός σε μέγεθος, ο βιεννέζικος καφές

εξακολουθεί να ξετυλίγει με παραδεισένια γεύση.

Αυτή είναι μια συνταγή καφέ που δίνει μια χαρακτηριστική εικόνα της βιεννέζικης κομψότητας σε κάθε γουλιά.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξτε 10 γραμμάρια (0,3 oz) σιρόπι σοκολάτας σε ένα μικρό ποτήρι.

Ετοιμάστε έναν εσπρέσο Lungo και ρίξτε τον στο ποτήρι προσθέτοντας τη σαντιγί.

Πασπαλίστε με νιφάδες σοκολάτας.

Έτοιμο! Απολαύστε ένα θεϊκό καφέ με εκλεπτυσμένη γεύση.

 

Ιταλική μόκα

Το marocchino fondente είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή που δίνει μια διαφορετική πινελιά στον καφέ σας. Ιδανικό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ή να τελειώσετε ένα γεύμα με ευχάριστη νότα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τον εσπρέσο σε ένα μικρό γυάλινο φλιτζάνι.

Προσθέστε μια παχιά νιφάδα μαύρης σοκολάτας.

Πασπαλίστε γενναιόδωρα τον καφέ με σκόνη κακάο και μαύρο πιπέρι.

Συμπληρώστε με ζεστή κρέμα γάλακτος προσπαθώντας να προσθέσετε

όσο το δυνατόν λιγότερο γάλα.

Πασπαλίστε άλλη μια δόση σκόνη κακάο.

 

Crostata Mocha

Η Crostata με κρέμα μόκα σοκολάτας είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην προετοιμασία επιδόρπιο, το οποίο συνδυάζει την παραδοσιακή συνταγή ενός κλασικού μπισκότου με την πλήρη γεύση της κρέμας Ganache. Ιδανικό για πρωινό και σνακ.

 

Προετοιμασία της κρέμας Ganache

Ανακατέψτε  δύο κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν διάφανα και κρεμώδη.

Αφήστε τη κρέμα να πάρει βράση.

Προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους και μαγειρέψτε στους 90°C.

Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.

Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα.

Τοποθετήστε στο ψυγείο.

 

Μπισκότο

Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατέψτε με το αλεύρι και τη σκόνη κακάο.

Τοποθετήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατέψτε

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και μετά προσθέστε το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Απλώστε τη ζύμη πάνω από τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού σας.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε τη βάση της τάρτας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  για 18 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει πριν το καταναλώσετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιήστε  μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και περιχύστε την τάρτα με τη χλιαρή κρέμα Ganache.

Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς η κρέμα.

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.