Ειδήσεις
Home / Top Slider / Κύκλο επαφών με την επιχειρηματικότητα ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κύκλο επαφών με την επιχειρηματικότητα ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κύκλο επαφών με την επιχειρηματικότητα ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις επερχόμενες νομοθετικές εξελίξεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε ενωσιακό επίπεδο, που στοχεύουν στη ριζική αναθεώρηση της εφαρμογής των κανόνων ανταγωνισμού στο ψηφιακό περιβάλλον.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της επιτροπής «στο πλαίσιο των αλλαγών – συμπεριλαμβανομένης της προωθούμενης τροποποίησης του ν. 3959/2011 και των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για την υιοθέτηση κανονιστικού πλαισίου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act) και τις ψηφιακές αγορές (Digital Markets Act) – η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει προχωρήσει στο διορισμό του καθηγητή Μιχάλη Ιακωβίδη (London Business School) ως επικεφαλής συμβούλου για ζητήματα ψηφιακής οικονομίας, καθώς και μιας συμβουλευτικής επιτροπής επιστημόνων από κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια, με επικεφαλής τον καθηγητή Frédéric Jenny, πρόεδρο της Επιτροπής για θέματα Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ».
Η επιτροπή δηλώνει ότι επιδιώκει να μετέχει ενεργά στις διαβουλεύσεις που διενεργούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανταγωνισμού. «Για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων προκειμένου να κατανοήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και την αντίληψή τους περί της ανταγωνιστικής διαδικασίας στο ψηφιακό περιβάλλον, υπό το πρίσμα των ειδικότερων χαρακτηριστικών της ελληνικής οικονομίας και του ευρύτερου στόχου της ψηφιακής μετάλλαξης αυτής».
Η επιτροπή διοργάνωσε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 την πρώτη άτυπη τηλε-συνάντηση για θέματα ψηφιακής οικονομίας. Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι επιτυχημένων ψηφιακών επιχειρήσεων και αναπτυσσόμενων startups, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους για τις συνθήκες ανταγωνισμού στο ψηφιακό περιβάλλον και πρότειναν λύσεις για την ενίσχυση της θέσης των ελληνικών εταιριών στο διεθνή ανταγωνισμό. Τη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, συντόνισε ο καθηγητής Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μιχαήλ-Θεόδωρος Μαρίνος, ενώ προηγήθηκαν παρουσιάσεις για ζητήματα δικαίου και οικονομικών του ανταγωνισμού από τους: Ιωάννη Λιανό, πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Μιχάλη Ιακωβίδη, καθηγητή στο London Business School, και Νικόλαο Οικονομίδη, καθηγητή στο Leonard N Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter