Ειδήσεις
Home / Top Slider / Εκλεισαν Goody’s και Flocafe στην Κύπρο

Εκλεισαν Goody’s και Flocafe στην Κύπρο

Τίτλοι τέλους κινδυνεύουν να πέσουν στην παρουσία των καταστημάτων Goody’s και Flocafe στην Κύπρο, καθώς η διαχειρίστρια εταιρεία των συγκεκριμένων καταστημάτων, Lani Restaurants Ltd, προχωρεί στο κλείσιμό τους.

Μετά από παρουσία 20 σχεδόν ετών –τουλάχιστον για τα Goody’s- στο νησί, χθες τερματίστηκε η λειτουργία των πρώτων καταστημάτων. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον κυπριακό ιστότοπο Tothemaonline.com, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ιδιοκτήτριας των σημάτων, Vivartia και των Κύπριων συνεργατών τους, απέβησαν ατελέσφορες, αφού η πρόταση για εξαγορά μεγάλου μέρους των μετοχών, (γύρω στο 75%), δεν έγινε δεκτή από την κυπριακή εταιρεία που κατέχει το 100% τον μετοχών.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, «η Vivartia επιθυμεί να εξαγοράσει με ένα γενναιόδωρο ποσό το πλειοψηφικό πακέτο, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έγιναν, τα καταστήματα θα βρεθούν εκ νέου σε κερδοφόρα πορεία σε διάστημα 2 περίπου χρόνων, με την συμβολή πάντοτε της Vivartia».

Η πρόταση ωστόσο απορρίφθηκε από την κυπριακή εταιρεία, ενώ πηγές από την πλευρά της Vivartia αναφέρουν ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται, καθώς ο ελληνικός όμιλος δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το Tothemaonline.com, τα πρώτα καταστήματα που έβαλαν χθες λουκέτο είναι: Δύο εστιατόρια Goody’s στη Λευκωσία, στην περιοχή Έγκωμης και Ακρόπολης και ένα εστιατόριο Goody’s και μία καφετέρια Flocafe στην περιοχή Φοινικούδες στη Λάρνακα. Απομένουν τρία εστιατόρια Goody’s (δύο εκ των οποίων στη Λεμεσό) και 4 Flocafe.

Σημειώνεται ότι η απόφαση κοινοποιήθηκε σε 100 περίπου εργαζόμενους των καταστημάτων, οι οποίοι έλαβαν επιστολή για πλεονάζον προσωπικό, στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού ιστότοπου, τη διαχείριση των καταστημάτων ενδέχεται να αναλάβει η εταιρεία PHC Franchised Restaurants Public Ltd, η οποία αντιπροσωπεύει και άλλες γνωστές διεθνείς αλυσίδες εστιατορίων στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων οι Pizza Hut, KFC, Taco Bell, wagamama, Caffè Nero, Derlicious, Ηοbo κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κατάστημα Goody’s στην Κύπρο άνοιξε το 1997, στην Λεωφόρο Μακαρίου της Λεμεσού.

 

 

 

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin