Ειδήσεις
Home / Top Slider / Καινοτόμο μοσχαρίσιο κρέας από την Φάρμα Κουτσιώφτη

Καινοτόμο μοσχαρίσιο κρέας από την Φάρμα Κουτσιώφτη

Ένα καινοτόμο προϊόν εμπλουτισμένου μοσχαρίσιου κρέατος παράγει και διαθέτει στην αγορά η βορειοελλαδίτικη οικογενειακή επιχείρηση, Φάρμα Κουτσιώφτη, η οποία προσδοκά να επεκταθεί και να εδραιωθεί στην εγχώρια αγορά κρέατος.

Πρόκειται για μοσχαρίσιο κρέας εμπλουτισμένο με ωμέγα 3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Το κρέας Άρω(3)μα είναι προϊόν διετούς ερευνητικής προσπάθειας που έγινε υπό την επίβλεψη των εργαστηρίων ζωοτεχνίας της κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ. Όπως αναφέρθηκε σε σχετική παρουσία από τους καθηγητές του ΑΠΘ που ασχολήθηκαν με το θέμα η διατροφή των μόσχων γίνεται με ειδική τροφή από 100% φυσικές ουσίες από φυτά της ελληνικής φύσης  όπως ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, κόλιαντρο, κλπ. Το Άρω(3)μα περιέχει έξι φορές περισσότερο ωμέγα 3 λιπαρά οξέα από το συμβατικό κρέας, τα οποία δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά λαμβάνονται μόνο από τις τροφές.

Πέρα από την επιστημονική επίβλεψη, τα ταυρίδια επιλέγονται και εισάγονται από τους κορυφαίους οίκους της Γαλλίας σε ηλικία 6 μηνών. Εκτρέφονται στην πρότυπη μονάδα της «Φάρμας Κουτσιώφτη» με ειδικό μίγμα τροφής που αποτελεί προϊόν ερευνητικού προγράμματος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και υπό τους ήχους κλασικής μουσικής.

Η φάρμα που βρίσκεται στο Μακροχώρι Βέροιας στη θέση “Παπά Βρύση” έχει τη δυνατότητα εκτροφής 2.000 μοσχαριών κατ’ έτος , τα οποία οδηγούνται στα σφαγεία δύο φορές το χρόνο.

Η αύξηση της παραγωγής οδήγησε στη δημιουργία ενός ιδιόκτητου παρασκευαστηρίου ζωοτροφών, τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργεί με τη συνεχή επίβλεψη ποιοτικών ελέγχων και τροφοδοτείται αποκλειστικά και μόνο με φυτικές τροφές.

Το δίκτυο διανομής των νωπών κρεάτων γίνεται με ιδιόκτητα φορτηγά – ψυγεία, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ψυκτικά μηχανήματα σταθερής θερμοκρασίας για τη διασφάλιση σωστής και υγιεινής μεταφορά των κρεάτων, από το πιστοποιημένο σφαγείο Βέροιας μέχρι την παράδοσή τους στα καταστήματα. Η τυποποίηση γίνεται στην Αθήνα από την εταιρεία Δαβούτης.

Η «Φάρμα Κουτσιώφτη» διευρύνει συνεχώς το δίκτυο διανομής του προϊόντος, το οποίο βρίσκεται πλέον και σε επιλεγμένα καταστήματα «ΑΒ Βασιλόπουλος» με την ετικέτα «Φάρμες Ωμέγα». Συγκεκριμένα, διατίθενται οι εξής συσκευασίες μοσχαρίσιου κρέατος: Μπούτι, Σπάλα – Ελιά, Κιμάς και το βραβευμένο Burger. Στόχος είναι εκτός από την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος να τοποθετήσει το προϊόν της και σε άλλες αλυσίδες, αλλά και σε ξενοδοχεία, επώνυμα εστιατόρια αλλά και να επεκταθεί στο εξωτερικό μέσω εξαγωγών.

Η Φάρμα Κουτσιώφτη ιδρύθηκε το 1976 από τον Γεώργιο Κουτσιώφτη και έχει ως αντικείμενο την πάχυνση μόσχων και την εμπορία νωπών κρεάτων. Η δραστηριότητα αυτή ξεκίνησε από μία μικρής δυναμικότητας κτηνοτροφική μονάδα και ένα μικρό δίκτυο διανομής νωπών κρεάτων. Μετέπειτα η επιχείρηση συνεχίστηκε και επεκτάθηκε από τους υιούς Στέργιο και Δημήτριο με την επωνυμία «Φάρμα Κουτσιώφτη», η οποία σήμερα με όπλο την “καινοτομία” έχει “πιστοποιήσει” το προϊόν της το οποίο φέρει την επωνυμία Άρω(3)μα.