Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Just Eat: Αύξηση παραγγελιών κατά 25% στο γ΄ τρίμηνο

Just Eat: Αύξηση παραγγελιών κατά 25% στο γ΄ τρίμηνο

Η εταιρεία υπηρεσιών παραγγελίας και παράδοσης τροφίμων μέσω διαδικτύου Just Eat Takeaway.com, ανακοίνωσε αύξηση 25% στις παραγγελιες της στα 266 εκατ. στο γ΄ τρίμηνο, με την αύξηση να είναι χαμηλότερη στις ΗΠΑ.

Ο συνολικός αριθμός ήταν ελαφρώς χαμηλότερος από αυτόν που αναμενόταν από τους αναλυτές της ING Bank, οι οποίοι είχαν προβλέψει ότι οι παραγγελίες θα αυξηθούν 35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 287 εκατ. Η αύξηση στη Βρετανία, την μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, ανήλθε στο 51%, αλλά στις ΗΠΑ σημείωσε τη μικρότερη αύξηση, κατά 3%.

“Με τον περισσότερο κόσμο να επιστρέφει στην προ πανδημίας ζωή, η ανάπτυξη μας στο γ΄ τρίμηνο έχει παραμείνει ισχυρή. Η Just Eat βρίσκεται σε καλή θέση για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, την παραδοσιακή μας εποχή ανάπτυξης”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jitse Groen.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την εξαγορά ύψους 7,3 δισ. Δολαρίων της αμερικανικής ανταγωνιστικής GrubHub τον Ιούνιο, και ο διευθύνων σύμβουλος Matt Maloney τόνισε πως σχεδιάζει να αποχωρήσει τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία επανέλαβε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης και αναμένει ζημιές σε επίπεδο EBITDA 280-380 εκατ. ευρώ.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter