Το καλοκαίρι αποτελεί πάντοτε μία από τις καλύτερες εποχές της χρονιάς, ιδιαίτερα μετά από μία δύσκολη περίοδο! Φέτος, είναι η τέλεια στιγμή να μπούμε σταδιακά σε μία νέα κανονικότητα και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε περισσότερο τις μικρές απολαύσεις που μας προσφέρει η κάθε ημέρα. Η στιγμή που απολαμβάνετε τον καφέ σας είναι μία από αυτές, σας κάνει να ξεκινάτε την ημέρα δυναμικά, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σας, αφήνοντάς σας μία αξέχαστη γεύση για να τα αντιμετωπίσετε όλα με ένα λαμπερό χαμόγελο.
Η μαγεία και η δύναμη του καφέ είναι η ικανότητά του να αποτελεί την σωστή επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πειραματιστείτε και προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις υψηλές θερμοκρασίες, η Lavazza, η εμβληματική ιταλική μάρκα καφέ, προτείνει μερικούς δημιουργικούς τρόπους για να μετατρέψετε τον καφέ σας σε ένα νόστιμο και δροσιστικό ρόφημα για το καλοκαίρι.
Εμπνευστείτε από τις δύο συνταγές που ακολουθούν: διασκεδάστε, τονώστε τη δημιουργικότητα σας, και μείνετε φρέσκοι όλη την ημέρα!
ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά καλοκαιρινά ροφήματα είναι η εμβληματική Γρανίτα Σικελίας, μια υπέροχη δροσιστική παύση που κάνει το καλοκαιρινό σας διάλειμμα αξέχαστο.
Η Lavazza προτείνει ένα καφέ γρανίτα με κρέμα ρικότα (αναλυτικά η συνταγή εδώ), για να απολαύσετε την αυθεντική γεύση του καφέ στην πιο καυτή εποχή, συνδυάζοντας την με την ντελικάτη γεύση της κρέμας ρικότα, συνδυασμός που θα σας μεταφέρει αμέσως σε ένα ονειρικό ταξίδι στη Σικελία.
Πώς να προετοιμάσετε τον καφέ γρανίτα με κρέμα ρικότα – Υλικά:
- Για τη γρανίτα: 500ml εσπρέσο Lavazza Qualità Rossa, 100γρ. ζάχαρη, 50ml Νερό, μισή βανίλια
- Για την κρέμα: 125γρ. τυρί ρικότα αγελαδινού γάλακτος, 25γρ. ζάχαρη άχνη, 4 φέτες ψωμί brioche
Προετοιμασία για τη γρανίτα
- Ετοιμάζετε τον καφέ στο ειδικό μπρίκι εσπρέσο.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και λίγη από τη βανίλια και αφήνετε να βράσει.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στον καταψύκτη.
- Ανακατεύετε με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.
Προετοιμασία κρέμας και γκοφρέτας brioche
- Χτυπάτε την ρικότα και τη ζάχαρη άχνη με το σύρμα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα και στη συνέχεια την τοποθετείτε στον καταψύκτη.
- Φρυγανίζετε τις φέτες brioche για 5 λεπτά στους 180 ° C.
Σερβίρισμα
- Σερβίρετε τη γρανίτα σε ένα ποτήρι, γαρνίρετε με μια κουταλιά γλυκιάς ρικότα και μία φέτα brioche.
Η ΔΡΟΣΕΡΗ ΕΝΟΧΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Πάντα είναι η κατάλληλη ώρα για μια νόστιμη αμαρτία, ειδικά στη διάρκεια της καυτής καλοκαιρινής σεζόν. Και εάν ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ δεν ακούγεται καλή ιδέα όταν το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο, η Lavazza προτείνει την καλύτερη συνταγή καφέ που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις εποχές. Ο παγωμένος καφές Vanilla Iced Latte (αναλυτικά η συνταγή εδώ) συνδυάζει τη μοναδική γεύση των κόκκων καφέ με το ακαταμάχητο άρωμα της βανίλιας, με αποτέλεσμα την καλύτερη καλοκαιρινή ένοχη απόλαυση.
Πώς να προετοιμάσετε τον παγωμένο καφέ βανίλιας – Υλικά:
- 1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο Lavazza Qualità Oro, 150ml γάλα, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι βανίλιας, 6-8 παγωμένους κύβους καφέ
Μέθοδος προετοιμασίας
- Για να προετοιμάσετε τα παγάκια του καφέ, παίρνετε μία παγοθήκη και αδειάζετε μέσα τον καφέ. Είναι σημαντικό να μην προσθέσετε ζάχαρη στον καφέ, διαφορετικά δεν θα παγώσει.
- Γεμίζετε ένα ποτήρι χωρητικότητας 300ml με τα παγάκια του καφέ και προσθέτετε 250ml γάλα.
- Ετοιμάζετε τον εσπρέσο και διαλύετε μέσα το σιρόπι βανίλιας
- Στη συνέχεια ρίχνετε τον εσπρέσο πάνω από το γάλα και τον πάγο.
- Ο Vanilla Iced Latte σας είναι έτοιμος!
Σερβίρισμα
- Σερβίρετε τον Vanilla Iced Latte με ένα καλαμάκι.