Ειδήσεις
Home / Retail / Η Lidl Ελλάς υιοθετεί το μοντέλο κυκλικής οικονομίας της CHEP

Η Lidl Ελλάς υιοθετεί το μοντέλο κυκλικής οικονομίας της CHEP

Η CHEP, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων συσκευασίας, διαχείρισης και επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού για την εφοδιαστική αλυσίδα, απένειμε στην Lidl Ελλάς το “Πιστοποιητικό Αειφορίας” για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε, στην προώθηση του μοντέλου αειφορίας στη δική της εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Lidl Ελλάς, με 225 καταστήματα και 21 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, αξιοποιώντας τις λύσεις της CHEP στις διαδικασίες εφοδιαστικής αλυσίδας, όχι μόνο επιτυγχάνει υψηλή αποδοτικότητα, αλλά συμβάλλει και σημαντικά στην αειφόρο ανάπτυξη, με διαδικασίες λειτουργίας φιλικές προς το περιβάλλον.

Το μοντέλο της CHEP, επιτρέπει την κοινή χρήση και επαναχρησιμοποίηση εξοπλισμού παλετών, καθώς και την περισυλλογή τους με συντονισμένες μεταφορές, μειώνοντας το κόστος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα, απαλλάσσει παραγωγούς και διανομείς από τα προβλήματα διαθεσιμότητας, την αμφίβολη ποιότητα και τους κινδύνους των λευκών παλετών και από τα πρόσθετα κόστη που προκύπτουν από τη χρήση τους.

Χάρη στο μοντέλο αυτό και τις συντονισμένες ενέργειες περισυλλογής που υλοποιεί η CHEP από τα κέντρα διανομής της Lidl Ελλάς, επιτεύχθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

  • Εξοικονόμηση δασικών πόρων (όγκος ξυλείας) κατά 250.590 dm3 που ισοδυναμούν με 242 δέντρα.
  • Μείωση εκπομπών ρύπων κατά 618 Kg που ισοδυναμούν με τους ρύπους που εκπέμπει ένα φορτηγό αν έκανε 7 φορές το γύρο της γης.
  • Μείωση αποβλήτων κατά 127 kg

Για το επίτευγμα αυτό, η CHEP απένειμε στην Lidl Ελλάς το «Πιστοποιητικό Αειφορίας», το οποίο αποκτούν εταιρείες που επιτυγχάνουν σημαντική εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων παλετών, στις διαδικασίες  της εφοδιαστικής τους αλυσίδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Παναγιώτης Στράντζαλης, country manager της CHEP στην Ελλάδα τόνισε ότι: «Όντας σταθερά συνεργάτης μας εδώ και αρκετά χρόνια, η Lidl Ελλάς έχει κάνει πολλά βήματα προς το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, που προωθεί η CHEP παγκοσμίως. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την τοπική ομάδα της Lidl για την αφοσίωση τους στην μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στην εφοδιαστική της αλυσίδα στην Ελλάδα. Προχωράμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον, για το περιβάλλον, για όλους μας».

 

Σχετικά με την CHEP

Η CHEP είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα λύσεων επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών με δυνατότητα επιστροφής. Εξυπηρετεί πολλές από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρείες, σε κλάδους όπως τα καταναλωτικά αγαθά, τα φρέσκα προϊόντα, τα τρόφιμα και ποτά, καθώς και την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι λύσεις της CHEP είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες και αυξάνουν την αποδοτικότητα, μειώνοντας τον λειτουργικό κίνδυνο και τις φθορές των προϊόντων.

Διαθέτοντας 7.500 και πλέον εργαζομένους και διακινώντας περισσότερα από 300 εκατομμύρια παλέτες και εμπορευματοκιβώτια, η CHEP προσφέρει ασυναγώνιστη κάλυψη και εξαιρετική αξία, υποστηρίζοντας περισσότερα από 500.000 σημεία επαφής με τους πελάτες, σε πάνω από 50 χώρες. Το χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνει διεθνείς συνεργασίες με εταιρείες όπως οι: Procter & Gamble, Unilever, Kellogg’s, Mondelez, Nestlé, Ford και GM.

Η CHEP είναι μέλος του ομίλου Brambles Limited. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της CHEP, επισκεφθείτε το https://www.chep.com/

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter