Γεννημένος μέσα από τη συνεργασία μεταξύ της Lavazza και του Istituto Brasileiro do Café στο Τορίνο το 1961, ο Gran Café Paulista είναι ο διάσημος ιταλικός καφές που απευθύνεται στους ειδικούς και επαγγελματίες του καφέ σε όλον τον κόσμο, τους baristas. Σήμερα, η Lavazza επαναφέρει τον Gran Café Paulista στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων για τις υπηρεσίες εστίασης, με την προσθήκη μιας μοντέρνας γευστικής πινελιάς, που θα σαγηνεύσει για άλλη μια φορά τις καρδιές και τους ουρανίσκους των φανατικών του καφέ παγκοσμίως, φέρνοντάς τους τη χαρά και την απόλαυση που μόνο ένας πραγματικά ξεχωριστός εσπρέσο μπορεί να προσφέρει!
Ο Gran Café Paulista κρύβει μέσα του μια αυθεντική ιταλική ιστορία: πρόκειται για τον πρώτο καφέ της Lavazza προερχόμενο αποκλειστικά από εξαιρετική ποικιλία Arabica, με νότες σοκολάτας και αποξηραμένων φρούτων. Πιστή στην παράδοσή της, η εταιρεία γιορτάζει την υψηλή ποιότητα του βραζιλιάνικου φυσικού καφέ που προσδίδει σώμα, γλυκύτητα και απαλότητα στον εσπρέσο σας.
Μεταξύ των συστατικών του, περιέχει το χαρμάνι Cereja Apassita που εμπλουτίζει τον καφέ με διακριτικές γευστικές νύξεις μελιού και σταφίδας, καθώς και με ένα συνολικά πιο γλυκό προφίλ που χαρακτηρίζει ολόκληρο το φλιτζάνι του ξεχωριστού αυτού καφέ. Η ποικιλία Cereja Apassita γεννήθηκε από ένα έργο που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 20 χρόνια στη Βραζιλία, με σκοπό τη δημιουργία ενός περισσότερο γλυκού καφέ με τη χρήση όμως φυσικών συστατικών. Οι καλλιεργητές καφέ εμπνεύστηκαν από τη διαδικασία του κρασιού, όπου τα καλύτερα σταφύλια αφήνονται να στεγνώσουν στο αμπέλι για να αποκτήσουν γλυκύτητα και να δώσουν ένα πιο γεμάτο σώμα.
Η ίδια αυτή διαδικασία λοιπόν εφαρμόζεται και στον συγκεκριμένο καφέ: όταν οι καρποί είναι αρκετά ώριμοι, αφήνονται για έως και 30 ημέρες στα δέντρα, έτσι ώστε η ποικιλία Cereja Apassita να δώσει μία πιο πλούσια σύνθεση, με περισσότερη γλυκύτητα και σώμα στο ρόφημα.