Το ελληνικό κρέας είναι το κεντρικό θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το περιοδικό MEAT PLACE σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου με στόχο την ανάδειξη της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική αγορά κρέατος, την παρουσίαση των προβλημάτων αλλά και την προοπτική ανάπτυξης και βελτίωσης που έχει ο κλάδος.
Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης MEAT DAYS, την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου από τις 17.00 έως και τις 19.00 στο συνεδριακό χώρο της αίθουσας 2.
Ο τίτλος της είναι «Ελληνικό κρέας: Από την παραγωγή και τη μεταποίηση στη λιανική πώληση. Η πορεία του, η δυναμική του κλάδου και οι προοπτικές εξέλιξης της ελληνικής αγοράς κρέατος»και θα χωριστεί σε δύο ενότητες:
Το α’ μέρος έχει θέμα: «Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού κρέατος, Προτάσεις και προβληματισμοί» ενώ στο β’ μέρος θα παρουσιαστεί η ενότητα «Επίσημος έλεγχος στο κρεοπωλείο και τη μαζική εστίαση».
Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, Ανδρέας Γεωργούδης, Νίκος Κασαλιάς, Αντώνης Παπαδάκης, Βασίλης Παρίσης, Νικόλαος Κατερέλος και Νικόλαος Ντάνος. Στο πάνελ θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το εκθεσιακό κοινό.