Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / H «marm eλλada» στον Ecotrophelia Europe

H «marm eλλada» στον Ecotrophelia Europe

Το προϊόν με το όνομα «marm eλλada» που δημιούργησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καρδίτσα, και πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ECOTROPHELIA 2015, τον περασμένο Ιούνιο στην Αίγλη του Ζαππείου στην Αθήνα, «ταξιδεύει» τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ειδικότερα, η ομάδα των φοιτητών: Πέτρος Ζαφειρίου, Ελένη Φλωροδημήτρη, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Μαργέλη, Μανώλης Ακρίβος, με τον επιβλέποντα καθηγητή Θεοφάνη Γεωργόπουλο εκπροσωπούν τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ECOTROPHELIA EUROPE 2015» ανάμεσα σε 16 χώρες της Ευρώπης (http://www.ecotrophelia.eu ) στην Ιταλία, στο Μιλάνο στις 4-6 Οκτωβρίου 2015 με την υποστήριξη του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, της εταιρίας ζαχαροπλαστικής Στεργίου, του εργαστηρίου γραφικών τεχνών «Δημιουργία» στην Καρδίτσα, του τοπικού παραγωγού αγροτικών προϊόντων στην Καρδίτσα Όμηρου Ντάφου, του εργαστηρίου αναλύσεων τροφίμων «Foodallergenslab», της εταιρίας μαζικής εστίασης “Brothers” στην Καρδίτσα και του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας κυρίας Γλυκερίας Καραγκούνη και κυρίου Θανάση Μανούρα.

Είναι η πρώτη φορά που ΤΕΙ της χώρας συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ECOTROPHELIA EUROPE». Η «marm eλλadα», σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Γεωργόπουλος, είναι μία καινοτόμα βιολογική μαρμελάδα με υπέροχο πορτοκαλί χρώμα, με μειωμένες θερμίδες που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες της Καρδίτσας, δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, περιέχει φυσικά σάκχαρα, βιταμίνη Α, φυσικές γλυκαντικές ύλες από το φυτό στέβια, δεν περιέχει πρόσθετες χρωστικές και πρόσθετα συντηρητικά και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Το προϊόν, προσθέτει, είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και θρεπτική εναλλακτική λύση. Η χάρτινη εξωτερική συσκευασία του προϊόντος φτιαγμένη από ανακυκλώσιμο υλικό προστατεύει τη μαρμελάδα από την έκθεσή της στο φως.