H ΒΙ.Κ.Η. η εταιρία αλλαντικών από την Ήπειρο, ήταν στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος «Πράσινο χοιρινό Κρέας-Green Pork» το οποίο αναφέρεται σε μια νέα μέθοδο παραγωγής χοιρινού κρέατος με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εκτρέφοντας χοίρους με τη χρήση εγχώριων φυσικών πόρων, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου. Η έρευνα εκπονήθηκε από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, σε συνεργασία με τη Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Huzhong στην Κίνα με τίτλο «Διερεύνηση της αειφορικής παραγωγής χοιρινού κρέατος με “λειτουργικές” ιδιότητες, χρησιμοποιώντας τοπικούς φυσικούς πόρους και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα-Green Pork» της δράσης «Διμερής Ερευνητική και Τεχνολογική Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας 2012-2014».
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία ΒΙ.Κ.Η. με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παπαγιάννη, συμμετείχε στο καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα «Πράσινο χοιρινό Κρέας-Green Pork», που υλοποιήθηκε με επιτυχία κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, και τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2017 με τιμώμενη χώρα την Κίνα (περίπτερο 14). Tο περίπτερο επισκέφθηκαν πλήθος πολιτικών προσώπων και υπουργών καθώς και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Γιάννη Σκούφο για τη σημασία, την καινοτομία και τη διεθνή αναγνώριση του έργου, ενώ έλαβε δείγματα προϊόντων που παρήχθησαν με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία.