Ειδήσεις
Home / Retail / Γαλαξίας: Νέες επενδύσεις περί τα 50 εκατ. ευρώ

Γαλαξίας: Νέες επενδύσεις περί τα 50 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις έως και 50 εκατ. ευρώ προβλέπει για την διετία 2020-21, το επενδυτικό πλάνο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε την κυκλοφορία κάρτας πιστότητας (loyalty), με τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Όπως ανάφερε ο κ. Παναγιώτης Πουρσανίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ ΑΕ, με τη νέα κάρτα πιστότητας φιλοδοξεί στη διεύρυνση του καταναλωτικού κοινού της αλυσίδας στις μικρότερες ηλικίες, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των πελατών τους είναι σχετικά μεγάλος.

Σημειώνεται ότι η νέα κάρτα παρέχει τόσο στην εταιρεία, όσο και στους προμηθευτές της, την δυνατότητα χρήσης και επεξεργασίας προσωποποιημένων στοιχείων και αντίστοιχα την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών στους καταναλωτές, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους και την συχνότητα αγοράς συγκεκριμένων προϊόντων. Προς την κατεύθυνση αυτή, η κάρτα υποστηρίζεται από νέο tailor madeweb site και mobile application, που θα είναι διαθέσιμα στο κοινό από αρχές Δεκεμβρίου.

Επιπλέον καινοτομίες που παρέχει η κάρτα, αφορούν εκπτώσεις και εξαργύρωση πόντων σε άλλες συνεργαζόμενες -μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε ο -83χρονος πλέον- κ. Πουρσανίδης, το κόστος επένδυσης για τη νέα κάρτα ανήλθε σε 200 χιλ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις λοιπές επενδύσεις της εταιρείας, σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021, θα ανοίξουν 9 ακόμη καταστήματα και 1 μίνι mall -με δυνατότητα φιλοξενίας 40 καταστημάτων. Το κόστος επένδυσης για κάθε κατάστημα θα διαμορφωθεί σε 1,5-2 εκατ. ευρώ, ενώ για το εμπορικό (που θα βρίσκεται σε μεγάλο τουριστικό νησί), η επένδυση αναμένεται περί τα 32 εκατ. ευρώ.

Στις 13 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται νέο κατάστημα της αλυσίδας στα Μέγαρα και πριν το Πάσχα θα εγκαινιασθεί ακόμη ένα, στο Μεγάλο Πεύκο. Επισημαίνεται ότι η Γαλαξίας αριθμεί σήμερα 160 καταστήματα, το 80% των οποίων στεγάζεται σε ιδιόκτητα ακίνητα. Ως εκ τούτου, η ακίνητη περιουσία της αποτιμάται περί τα 120 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα με τα νέα καταστήματα, η διοίκηση της εταιρείας αναζητά χώρους για την ανέγερση κεντρικών αποθηκών (logistic center).

Τέλος ο κ. Πουρσανίδης ανέφερε ότι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να εξαγοράσουν άλλη αλυσίδα που θα είναι στα «μέτρα τους», ενώ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019, εκτιμά ότι θα ανακάμψουν ελαφρώς.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin