Ειδήσεις
Home / Top Slider / Γάλα 18 ημερών βγάζει η ΕΒΟΛ στην αγορά στις αρχές Μαΐου

Γάλα 18 ημερών βγάζει η ΕΒΟΛ στην αγορά στις αρχές Μαΐου

Ένα ακόμη προϊόν γάλακτος θα λανσάρει στην αγορά το επόμενο διάστημα η ΕΒΟΛ. Πρόκειται για γάλα διάρκειας 18 ημερών, με το οποίο η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία θα επιδιώξει να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά, με έμφαση στη νησιωτική χώρα.

Για την παραγωγή του νέου προϊόντος η ΕΒΟΛ ολοκλήρωσε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ  περίπου. Το νέο γάλα 18 ημερών προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει αρχές Μαΐου, προκειμένου «να καλύψει  τις ανάγκες ενός καταναλωτικού κοινού που επιθυμεί αυτή την κατηγορία του γάλακτος, καθώς και τις απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας, κυρίως νησιωτικές», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται σε μία αγορά που κινείται σταθερά πτωτικά στο σύνολό της. Η ΕΒΟΛ ωστόσο, προσπαθεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Πρίντζος, «σήμερα ο αγροτικός τομέας, αυτός ο ευαίσθητος τομέας  της εθνικής μας οικονομίας που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να βγει από την κρίση, καταρρέει».

Η κτηνοτροφία αναφέρεται ότι «πνέει τα λοίσθια», ενώ «μετά την καταστροφή της αγελαδοτροφίας και της χοιροτροφίας, η φετινή χρονιά θα είναι καταστροφική και για την αιγοπροβατοτροφία», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα έχουν κατακρημνιστεί, κι αυτό αποδίδεται σε δύο λόγους:

«Ο πρώτος είναι η ατυχής συμφωνία της CETA που περιελάμβανε την χρήση του ονόματος για το εθνικό μας προϊόν τη ΦΕΤΑ.

Ο δεύτερος λόγος είναι η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος από άλλες χώρες που χρησιμοποιούνται παρανόμως για την παραγωγή φέτας καθώς και πώς παρασκευάζεται η φέτα. Επίσης δεν υπάρχει έλεγχος στην διάκριση της φέτας από το λευκό τυρί», αναφέρει ο κ. Πρίντζος.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin