Ειδήσεις
Home / Top Slider / Future Agro Challenge: Αυτά είναι τα πιο καινοτόμα startup στον αγροδιατροφικό τομέα

Future Agro Challenge: Αυτά είναι τα πιο καινοτόμα startup στον αγροδιατροφικό τομέα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Future Agro Challenge, του μεγαλύτερου διεθνή διαγωνισμού για startup που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Μαρτίου στις 16.00 στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της Plaza Mayor στο Μεντεγίν, Κολομβία, κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Congress) 2016.

Πρόκειται για μία ελληνική πρωτοβουλία που διοργανώνεται διεθνώς από τον οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC). Με πάνω από 30 χώρες να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, το FAC εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτοντας τις καλύτερες αγροτικές καινοτομίες.

Ενόψει του επερχόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το Future Agro Challenge ανακοινώνει τους φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του «πιο καινοτόμου αγροτικού επιχειρηματία της χρονιάς».  Πρόκειται για τα πιο πρωτοποριακά startup από τη Χιλή, την Ελλάδα, το Ισραήλ, το Κιργιζιστάν, το Μαρόκο, το Πακιστάν, το Περού, την Ρωσία και το Σουδάν, που επικράτησαν των υποψηφίων των άλλων χωρών και θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στον διεθνή τελικό του διαγωνισμού στην Κολομβία.

 

ΧΙΛΗ – VACuCh (www.vacuch.cl)

Ένα πρωτοποριακό θήλαστρο για το άρμεγμα των βοοειδών που μετριάζει μαστίτιδα των ζώων και μειώνει την ποσότητα των βακτηρίων στο γάλα.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ – COWLAR (www.cowlar.com)

Ένα «έξυπνο» κολάρο για τις αγελάδες σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους να βελτιώσουν την υγεία της αγέλης, αλλά και να αυξήσουν της παραγωγή του γάλακτος.

ΙΣΡΑΗΛ – CropX (www.cropx.com)

Η πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη λύση λογισμικού στον κόσμο που ενισχύει την απόδοση των καλλιεργειών και εξοικονομεί νερό, εφαρμόζοντας ακριβώς τη σωστή ποσότητα του νερού σε διάφορα μέρη της ίδιας έκτασης.

ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ – Zhashyl Charba (https://www.facebook.com/jashylcharba)

Ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να ρυθμίζουν εξ ’αποστάσεως την θερμοκρασία, την υγρασία και την ατμόσφαιρα του θερμοκήπιού τους.

ΜΑΡΟΚΟ – Evaptainers (www.e-tainers.com)

Το πρώτο φορητό σύστημα ψύξης “μηδενικής ενέργειας” παγκοσμίως, ιδανικό περιοχές εκτός δικτύου ή χαμηλού εισοδήματος.

ΕΛΛΑΔΑ – Ava’s Farm (https://fava.gr/)

Μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου business-to-peer (B2P) που επικεντρώνεται σε παραγωγές των προϊόντων διατροφής μικρής κλίμακας.

ΠΕΡΟΥ – KUCHARA (www.kuchara.com)

Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που με το πάτημα ενός κουμπιού, οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν φρέσκα βιολογικά τρόφιμα, απευθείας από τον παραγωγό.

ΡΩΣΙΑ – ELEMENTAREE (http://elementaree.ru/)

Μια υπηρεσία που δημιουργεί εξατομικευμένα σχέδια υγιεινής διατροφής για κάθε πελάτη ανάλογα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του και στη συνέχεια παραδίδει όλα τα συστατικά που απαιτούνται για το σχέδιο διατροφής, ήδη πλυμένα και κομμένα.

ΣΟΥΔΑΝ – g-Harvesting (https://prezi.com/cpi51wnq0fy3/acacia-senegal/)

Μια μηχανή συγκομιδής που ειδικεύεται στην συγκομιδή της Αραβικής Μαστίχας, που προσφέρει στους παραγωγούς τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν και αυξήσουν την παραγωγή τους.

 

Στην επιτροπή που θα αξιολογήσει τους επίδοξους νικητές συμμετέχουν κριτές παγκόσμιου βεληνεκούς με μεγάλη εμπειρία στον επιχειρηματικό και επενδυτικό τομέα:

  • Luis Fernando Castro Vergara, Πρόεδρος, Bancoldex & Επιχειρηματίας κατά συρροή
  • Jorge Karadima, CEO, Sembrador Capital
  • Mariano Mayer, Εθνικός Γραμματέας Επιχειρηματιών και Επιχειρηματιών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Υπουργείο Παραγωγής, Αργεντινή
  • Alicia Robb, Senior Fellow, Kauffman Foundation

 

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (GEC), στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του FAC, αποτελεί το ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας (GEN) που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκπροσώπους του GEN, επιχειρηματίες, επενδυτές, ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής και άλλους ηγέτες στον τομέα της επιχειρηματικότητας από 160 χώρες του κόσμου. Η φετινή διοργάνωση πρόκειται να ασχοληθεί με θέματα όπως η αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων μέσα από την νεοφυή επιχειρηματικότητα, καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης και υποστήριξης στον τομέα της επιχειρηματικότητας, νέες τάσεις στην αύξηση της διαθεσιμότητας των κεφαλαίων σε αρχικό στάδιο, νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα κ.ά.

«Όπως φαίνεται και από την θεματολογία του φετινού GEC, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την έντονη και αυξανόμενη ανάγκη αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από την επιχειρηματικότητα. Αυτή ακριβώς την ανάγκη αναγνωρίσαμε και εμείς και αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην δημιουργία του FAC με στόχο τον σχεδιασμό μιας πρωτοβουλίας με παγκόσμιο αντίκτυπο που αυξάνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των καινοτόμων επιχειρηματιών, των επενδυτών και άλλων φορέων, για να επηρεάσει τις εθνικές πολιτικές και να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις. Η μεγάλη ανταπόκριση διεθνής ανταπόκριση που έχει γνωρίσει το FAC μέσα σε μόλις 2 χρόνια είναι για μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή, αλλά και η απόδειξη ότι η παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή είναι έτοιμη να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση», δηλώνει ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-Ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers και του Future Agro Challenge.