Ο τομέας τροφίμων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα (EIT Food Hub Greece), ανακοινώνει τον νέο κύκλο υποτροφιών πρακτικής άσκησης. Πρόκειται για δύο προγράμματα πρακτικής άσκησης σε συνεργαζόμενες εταιρείες* και ερευνητικά κέντρα** σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διάρκεια 3 έως 6 μήνες. Το ποσό της αμοιβής κυμαίνεται από 650 έως 1850 ευρώ ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο και το μοντέλο εκπόνησης της πρακτικής άσκησης.
Το συνολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο επιμέρους προγράμματα υποτροφιών ενώ η καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις είναι η 12η Απριλίου 2021:
- RIS Fellowships: απευθύνεται σε εγγεγραμμένους φοιτητές και αποφοίτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων καθώς και σε νέους επιχειρηματίες με ενδιαφέρον στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και της διατροφής. Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας κυμαίνεται από 650 έως 1350 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο εκπόνησης της πρακτικής άσκησης (δια ζώσης ή εξ αποστάσεως).
Για να υποβάλλετε αίτηση πατήστε εδώ.
- RIS Talents: απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες και νέους μεταδιδάκτορες, με ενδιαφέρον στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και της διατροφής. Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας κυμαίνεται από 950 έως 1850 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο εκπόνησης της πρακτικής άσκησης (δια ζώσης ή εξ αποστάσεως).
Για να υποβάλλετε αίτηση πατήστε εδώ.
Τα προγράμματα πρακτικής άσκησης θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα.
*Συνεργαζόμενες εταιρίες είναι οι: PepsiCo, SIEMENS, Maspex, Puratos, Peak Bridge, GrupoAN, DSM κ.α.
** Συνεργαζόμενα Ερευνητικά κέντρα: Azti Technalia, IMdea, Autonomous University of Madrid, Spanish National Research Council CSIC κ.α.
Λίγα Λόγια για το EIT και το ΕΙΤ Food
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) είναι ένας οργανισμός της Ε.Ε., που ιδρύθηκε με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας για ανάπτυξη καινοτομίας στην Ευρώπη. Το ΕΙΤ προωθεί την καινοτομία μέσω της διασύνδεσης των επιχειρήσεων με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα με στόχο την ανάπτυξη λύσεων που απαντούν σε επείγουσες παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Το EIT Food είναι μία από τις 8 κοινότητες καινοτομίας του ΕΙΤ (Climate, Innovation Communities, Digital, Health, InnoEnergy, Manufacturing, RawMaterials, UrbanMobility) και εστιάζει στην καινοτομία στον τομέα τροφίμων. Στην Ελλάδα το ΕΙΤ Food εκπροσωπείται από τον οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers και έχει ως εκπαιδευτικό συνεργάτη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που συναποτελούν το τοπικό EIT Food HUB.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://cutt.ly/js6wW8S και https://cutt.ly/Qs6u12K