Η έκθεση φιλοξενεί ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες απ’ όλη την Ελλάδα και μπίρες υψηλής ποιότητας, ελληνικές και εισαγόμενες. Η “Ζυθογνωσία” απευθύνεται σε ζυθόφιλους καταναλωτές και σε επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης και της εμπορίας ποτών. Αυτοπροσδιορίζεται ως έκθεση για «Microbreweries and Premium Beers», διότι σκοπεύει να είναι η βιτρίνα των ελληνικών μικροζυθοποιείων και όλων των προϊόντων ζύθου υψηλής ποιότητας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Η αγορά της μπίρας στην Ελλάδα αλλάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς καθώς πολλές είναι οι νέες μικροζυθοποιίες που έχουν ήδη ανοίξει, ενώ άλλες βρίσκονται σε στάδιο σχεδιασμού ή υλοποίησης. Είναι ενδεικτικό πως μόνο στα ελληνικά νησιά λειτουργούν ή σχεδιάζονται πάνω από 12 μικροζυθοποιίες! (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Εύβοια, Κρήτη, Τήνος, Σαντορίνη, Πάρος, Φολέγανδρος, Χίος…).
Ταυτόχρονα, οι μεγάλες και ιστορικές ζυθοποιίες ―εδραιωμένες στην ελληνική αγορά εδώ και πολλά χρόνια― δημιουργούν με επιτυχία νέα εμπορικά σήματα στην κατηγορία premium για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ενός ολοένα αυξανόμενου ζυθόφιλου κοινού. Όλοι σχεδόν οι τύποι μπίρας θα είναι διαθέσιμοι προς δοκιμή, ενώ ειδικές γευστικές δοκιμές και σεμινάρια μύησης στον κόσμο της μπίρας θα πλαισιώσουν την έκθεση. Στην είσοδο οι επισκέπτες θα λαμβάνουν ένα ειδικό ποτήρι δοκιμής με το οποίο θα μπορούν να περιπλανηθούν από σταντ σε σταντ δοκιμάζοντας όσες μπίρες θέλουν.
Επιπλέον, η “Ζυθογνωσία” φέτος πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από μία σειρά άλλων εκδηλώσεων που θα γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (12 με 18 Οκτωβρίου), σε διάφορα σημεία της πόλης και που εντάσσονται στην εβδομάδα μπίρας «Athens Beer Week». Το πλήρες πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ζυθογνωσίας.
Athens Beer Week: 12-18 Οκτωβρίου 2015
Ζυθογνωσία: 17 & 18 Οκτωβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00
Χώρος: The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα
Είσοδος 12€ (και για τις δύο ημέρες).