Mία σημαντική διάκριση καινοτομίας (SIAL INNOVATION SELECTION 2014) απέσπασε η ΕΨΑ, η οποία συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2014, στο Παρίσι. Η βράβευση αφορά δύο νέα προϊόντα: το επετειακό κόκκινο τσάι λάϊτ κράνμπερι, αρώνια, γκότζι μπέρι και το πράσινο τσάι λάϊτ με ρόδι και βύσσινο. Τα προϊόντα αυτά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που έσπευσαν στο περίπτερο της ΕΨΑ.
Πιστή στην υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων για επέκταση των εξαγωγών, η ΕΨΑ ήρθε σε επαφή με εταιρείες από πολλές χώρες του εξωτερικού, με στόχο την αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας, παρουσιάζοντας νέα και ήδη υπάρχοντα προϊόντα. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πρώτα αποτελέσματα της έκθεσης είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της. Στα σχέδια της ΕΨΑ είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας σε πάνω από 15 χώρες που έχει σήμερα παρουσία.
Η SIAL, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, είναι Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών παγκόσμιου βεληνεκούς με 6.300 εκθέτες από 105 χώρες, 150.000 εμπορικούς επισκέπτες και χιλιάδες καινοτόμα προϊόντα.