Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, υπέβαλε σήμερα ο Δημήτρης Γιαννακίδης, διαφωνώντας με το σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρείας που προωθείται. «Διαφωνώ κάθετα με βασικές πτυχές του επιχειρησιακού πλάνου και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά πώληση περιουσιακών στοιχείων της EBZ και κυρίως με την εκποίηση των δύο θυγατρικών που διατηρεί στη Σερβία», επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιαννακίδης.
Επίσης, σημείωσε ότι τις αντιρρήσεις του τις έχει κοινοποιήσει γραπτά, το προηγούμενο διάστημα, προς τους αρμόδιους υπουργούς, και με τις «επιστολές μου εξηγώ με επιχειρήματα γιατί διαφωνώ με τα όσα προωθούνται».
Ως ακόμα μια αρνητική εξέλιξη για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, χαρακτηρίζουν την παραίτηση Γιαννακίδη οι εργαζόμενοι της εταιρείας.
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ζαχάρεως Ελλάδας, Χριστόδουλος Βαρκάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Γιαννακίδης «πάλευε επί ένα χρόνο τουλάχιστον για το συμφέρον της εταιρείας και τελικά φαίνεται ότι λύγισε υπό το βάρος των διαφαινόμενων δυσμενών εξελίξεων για την τύχη της βορειοελλαδικής επιχείρησης».
Ανέφερε, επίσης, ότι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΒΖ «εδώ και καιρό επιθυμούσε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση και τον παροτρύναμε να μην την κάνει για το καλό της εταιρείας» και προσέθεσε: «Ξεκάθαρα έγινε σαφές όλο το προηγούμενο διάστημα, η αντίθεση του κ. Γιαννακίδη με πτυχές του επιχειρησιακού πλάνου που συζητά η κυβέρνηση με την Τράπεζα Πειραιώς και συγκεκριμένα με την πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία και με τη μη εγγυημένη χρηματοδότηση της εταιρείας για τη διάρκεια τουλάχιστον που θα τρέχει το επιχειρησιακό πλάνο αυτό».
Τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στο σημείο μηδέν», ο κ. Βαρκάκης επισήμανε και ο ίδιος ότι «η διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Τράπεζας Πειραιώς είναι καταστροφική και εάν τελικά προχωρήσει η πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για την εταιρεία, την επιβίωσή της και όλους εμάς τους εργαζόμενους που θα βρεθούμε άνεργοι».
ΑΠΕ -ΜΠΕ