Ειδήσεις
Home / Top Slider / ΕΒΖ: Μηνυτήρια αναφορά για ζημία άνω των 50 εκατ. ευρώ

ΕΒΖ: Μηνυτήρια αναφορά για ζημία άνω των 50 εκατ. ευρώ

Μηνυτήρια αναφορά κατά προηγούμενων διοικήσεων για πράξεις τους ή παραλήψεις τους, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν με μεγάλα ποσά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, κατέθεσε το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, για λογαριασμό της νέας διοίκησης της ΕΒΖ, νομικός σύμβουλος και σε συνέχεια διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε από τον Μάιο έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στο πόρισμα, που έχει εκπονήσει η ελεγκτική εταιρεία, γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε δύο περιπτώσεις πελατών (ΓΑΙΑ – ΒΕΛΠΑΖ), από τις οποίες η ζημία για την ΕΒΖ ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

“Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας δια πληρεξουσίου δικηγόρου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τα ευρήματα ελέγχου εταιρείας ορκωτών ελεγκτών που σχετίζονται με εταιρικές πράξεις διοίκησης και διαχείρισης προηγούμενων ετών. Εναπόκειται στις Εισαγγελικές Αρχές και στην απόλυτη κρίση τους να προσδιορίσουν και να εξατομικεύσουν τυχόν ποινικές ευθύνες, εφόσον αυτές προκύπτουν. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η προδικασία σε αυτό το στάδιο είναι μυστική. Για κάθε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με την κ. Στύλου” αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΒΖ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter