Ένα νέο, λειτουργικό προϊόν, τις Φρυγανιές «με» Β-Γλυκάνη, δημιούργησε η Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε. Οι Φρυγανιές «με» Β-Γλυκάνη, κριθάρι και βρώμη, περιέχουν Β-Γλυκάνη που μειώνει τη χοληστερόλη με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, το κριθάρι και η βρώμη προσδίδουν μια ιδιαίτερη γεύση στο προϊόν.
Η Β-Γλυκάνη είναι μια διαλυτή φυτική ίνα που προέρχεται από την βρώμη και το κριθάρι και όπως επιστημονικά έχει αποδειχθεί, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Επίσης, η κατανάλωση της συμβάλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης.
Κάθε μερίδα έξι φρυγανιών με κριθάρι, βρώμη και β-γλυκάνη, παρέχει 1g β-γλυκάνης. Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 3g β-γλυκάνης από βρώμη, πίτυρα βρώμης, κριθάρι, πίτυρα κριθαριού ή από μείγματα των εν λόγω β-γλυκανών σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.