Δύο ξεχωριστά αποστάγματα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, το Τσίπουρο με γλυκάνισο και το Τσίπουρο με κρόκο (σαφράν), απέσπασαν για την ιδιαίτερη γεύση και το πλούσιο άρωμά τους δύο χρυσά μετάλλια στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε 24-26 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Διεθνούς οργανισμού Ο.Ι.V int. (International Organization of Vine and Wine που εδρεύει στην Γαλλία) και την επιμέλεια της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η σπουδαία αυτή διάκριση επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική ποιότητα του αυθεντικού αυτού τσίπουρου που παράγει με μεράκι και εξευγενίζει με τέχνη, εδώ και δεκαετίες ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, έχοντας σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή, την ευγενή πρώτη ύλη της περιοχής, την ποικιλία σταφυλιού «Μοσχάτο Τυρνάβου», που διακρίνεται για τα καθαρά, φινετσάτα αρώματά του, και ιδιαίτερα αυτό του τριαντάφυλλου, καθώς και για τη βελούδινη, γεμάτη γεύση του».
Το αυθεντικό τσίπουρο Τυρνάβου, που είναι αναγνωρισμένης γεωγραφικής ένδειξης από το 1989, με και χωρίς γεύση γλυκάνισου, αρωματισμένο και χρωματισμένο με στίγματα κρόκου (σαφράν), καθώς και άλλα ποιοτικά προϊόντα του Α.Ο.Σ Τυρνάβου διατίθενται σε επιλεγμένες κάβες, εστιατόρια καθώς και σε αλυσίδες λιανικής σε όλη την Ελλάδα.