Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Crvenka: Υψηλοί στόχοι από την θυγατρική της ΕΒΖ για το 2016

Crvenka: Υψηλοί στόχοι από την θυγατρική της ΕΒΖ για το 2016

Την αύξηση στο 50% στις δραστηριότητες και στους όγκους της έθεσε ως στόχο για φέτος η Crvenka A.E, θυγατρική εταιρεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία και μέλος του ομίλου ΕΒΖ, που το 2015, παρά το γεγονός ότι η καλλιέργεια ζαχαρότευτλων διαμορφώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ωστόσο επετεύχθη η επεξεργασία 600.000 τόνων ζαχαρότευτλων και παράγοντας έτσι 73.000 τόνους ζάχαρης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο όμιλος της ΕΒΖ, έχει τη δυνατότητα να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ζάχαρης στην περιοχή των Βαλκανίων, και το 2016 να γίνει η πρώτη χρονιά προς την υλοποίηση αυτού του οράματος», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, την οποία και υπογράφει ο υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων σχέσεων Crvenka Εργοστάσιο Ζάχαρης στην Σερβία A.E (του ομίλου ΕΒΖ), καθηγητής Dr. Χρήστος Αλεξόπουλος

Αναφορικά με τους στόχους που έχει θέσει για φέτος η θυγατρική της ΕΒΖ στην Σερβία, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η εταιρεία ξεκίνησε την προετοιμασία της για φέτος, αφού πρώτα πέτυχε να αποκαταστήσει την καλή της φήμη στην αγορά ως ένα αξιόπιστο επιχειρηματικό εταίρο, όπως για παράδειγμα την αποπληρωμή των παραγωγών», ενώ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία και τα δύο εργοστάσια της θυγατρικής της ΕΒΖ στην Σερβία, στις περιοχές Crvenka και το Žabalj». Τονίζεται δε ότι «λόγω των υψηλότερων επενδύσεων, αναμένεται η αύξηση καλλιέργειας ζαχαρότευτλων διότι θα αποφέρει υψηλότερα εισοδήματα στους καλλιεργητές σε σύγκριση με άλλες τοπικές καλλιέργειες».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για την ενθάρρυνση της μεγαλύτερης πρωτογενούς παραγωγής ζαχαρότευτλων, η θυγατρική της ΕΒΖ στη Σερβία – μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων – ξεκίνησε ένα έργο μεγάλης κλίμακας, με την ονομασία `HELLENIC SUGAR `, όπου με την συνεργασία ενός μεγάλου αριθμού επιστημόνων και ιδρυμάτων, «έχει ως στόχο να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στους παραγωγούς και έτσι να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της ανταγωνιστικής παραγωγής τα επόμενα χρόνια». Συμπληρώνεται μάλιστα ότι «υπό τον όρο το 2016 να είναι μια επιτυχημένη χρονιά, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στον τομέα αυτό, με στόχο μεγαλύτερες παραγωγές , προκειμένου να αυξηθούν και οι εξαγωγές στις γειτονικές χώρες».

Επιπλέον, στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως «δεδομένο ότι ο όμιλος θα υπερνικήσει τα σημερινά προβλήματα» και υπογραμμίζεται ότι «στη συνέχεια ο όμιλος θα προχωρήσει με επιτυχία στην αναδιάρθρωση της, αφού αναμφισβήτητα έχει τη δυνατότητα να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ζάχαρης στην περιοχή των Βαλκανίων».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Crvenka AE προχωρώντας σε σημαντικές μειώσεις των παγίων εξόδων και σε συνδυασμό με την παραγωγή ζάχαρης στο ένα από τα δυο εργοστάσια που είναι στην ιδιοκτησία της, αλλά και με την πώληση αυτής σε υψηλότερες τιμές πώλησης «πέτυχε να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της στην ώρα τους και να γίνει αντιστροφή των απωλειών του 2014 σε θετικά πρόσημα, παρά των χαμηλότερων όγκων παραγωγής», ενώ τονίζεται ότι, «οι θυγατρικές της ΕΒΖ στη Σερβία, κατέβαλαν στην μητρική εταιρεία ποσό ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ την τελευταία 10ετία, σε μερίσματα και ζάχαρη».

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter