Για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και τη διαχρονική, συνεχή ανάπτυξη των εστιατορίων του, βραβεύτηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ο ιδρυτής του ομίλου Καστελόριζο, Αντώνης Σταύρου, με το «Βραβείο Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
«Ξεκίνησα το 1977, σερβίροντας σε εστιατόριο στις Τζιτζιφιές , μου άρεσε η επαφή με τον κόσμο και έτσι άνοιξα το πρώτο μου κατάστημα το 1981, έχοντας πετύχει μέχρι σήμερα το άνοιγμα 9 εστιατορίων» , είπε ο κ. Σταύρου στη κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του ομίλου αναφέρθηκε στους 200 εργαζόμενους , τα μέλη της οικογένειάς του, που δουλεύουν πάνω από 12 ώρες, επιβλέποντας με επιμέλεια την κάθε επιχείρηση, αλλά κυρίως ευχαριστώντας τα παιδιά του, τονίζοντας ότι «Προσπαθώ σε κάθε κατάστημα να υπάρχουν και οικονομικά μενού, ακολουθώντας την οικονομική κρίση, παρακολουθώντας όμως τις γευστικές εξελίξεις, αλλά και διατηρώντας υψηλά τα επίπεδα των υπηρεσιών», προσθέτοντας πως «Φέτος ανοίξαμε δύο καταστήματα , στην Γλυφάδα το «Ramino» και στη Βούλα το «K.Grill», στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο , ενώ σεβόμαστε διαχρονικά τον παράγοντα άνθρωπο , από τον αρχιμάγειρά μας , μέχρι τον λαντζέρη, γι’ αυτό και είναι όλοι δίπλα μας στην καθημερινή προσπάθεια, δίνοντάς μας το καλύτερο των δυνατοτήτων τους».
Όπως αναφέρθηκε σχετικά, ο όμιλος τηρεί πιστά τα υψηλά standards ποιότητας και εξυπηρέτησης που τον καθιέρωσαν και αποτελεί πια σήμα κατατεθέν στην αθηναϊκή εστίαση, διαθέτoντας πάντα το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές και το «Μezze Glyfada». Οι «Ορίζοντες Λυκαβητού», με τον σεφ Νίκο Κουντούρη, προσφέρει δυνατές αυθεντικές γαστρονομικές προτάσεις, ενώ το εστιατόριο Όμικρον στη Νέα Ερυθραία, από τον προηγούμενο μήνα, παρέχει νέες γευστικές προτάσεις της σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη, που μαζί με την ομάδα της, τον Νίκο Κουτρουμπάνο και τον Αντώνη Σιμογιάννη, μαγειρεύει μια νόστιμη, ουσιαστική και ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με πολλές νεωτεριστικές πινελιές. Όπως αναφέρεται, με προσεκτικά διαλεγμένες άριστες πρώτες ύλες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, το εστιατόριο “Όμικρον” ανανεώνεται, με την κουζίνα του να μοσχοβολάει από βουνίσια άγρια χόρτα , μυρωδικά της εποχής, τυροκομικά από τη Μήλο και τη Νάξο, φάβα από τη Σχοινούσα και τραχανά από τα Γιάννενα. Ορεκτικά και σαλάτες που μοσχομυρίζουν Ελλάδα, αλλά και Τραχανότουρτα Γιαννιώτικη με ένα αυγό μάτι.