Ο διεθνής κολοσσός των γαλακτοκομικών Arla Foods, ανακοίνωσε ότι έχει ως στόχο να αυξήσει τις επενδύσεις του σε μονάδες επεξεργασίας γάλακτος το τρέχον έτος κατά 47%, φθάνοντας το ποσό των 335.000.000 ευρώ, καθώς επιδιώκει να μετατρέψει μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, όπως το τυρί μοτσαρέλα.
«Πιστεύουμε ότι η παραγωγή γάλακτος από τους κτηνοτρόφους θα αυξηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Peder Tuborgh.
Η Arla, αποτελεί έναν συνεταιρισμό 12.500 παραγωγών γάλακτος στη Δανία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο και εδρεύει στη Δανία. Η εταιρεία αναμένει ότι οι παραδόσεις γάλακτος θα αυξηθούν, λόγω της ανάκαμψης των τιμών μετά από μια περίοδο παγκόσμιας υπερπροσφοράς κατά το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.
Με στόχο τη βελτίωση των κερδών για τους ιδιοκτήτες και την προστασία από διακυμάνσεις των τιμών του γάλακτος, η Arla ξεκίνησε μια πενταετή στρατηγική το 2015 με επίκεντρο τη μετακίνηση ποσοτήτων γάλακτος χύδην, προς την παραγωγή επώνυμων τροφίμων, κάτω από τα brands Arla, Castello και Lurpak.
Στο πλαίσιο αυτό, η Arla φέτος θα επενδύσει στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Σουηδία, με περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών επενδύσεων να προορίζεται για τις μονάδες στη Δανία.
Ειδικότερα, η μοτσαρέλα ως συστατικό για κατεψυγμένες πίτσες θεωρήθηκε ως μια αναπτυσσόμενη αγορά, με αποτέλεσμα Arla να επενδύσει 13.000.000 ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής της στη Δανία, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.
Όπως αναφέρεται, η επένδυση στις μονάδες της Μ. Βρετανίας, θα φθάσει τα 37,5 εκατ. στερλίνες.