Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Αποσύρονται βρεφικά γάλατα της Lactalis λόγω σαλμονέλας

Αποσύρονται βρεφικά γάλατα της Lactalis λόγω σαλμονέλας

Στη μαζική ανάκληση γάλακτος βρεφικής ηλικίας, που παράγει ο όμιλος Lactalis, προχώρησε η γαλλική κυβέρνηση, λόγω επιμόλυνσής του με σαλμονέλα.

Η απόφαση αφορά σε πολλές χώρες, στις οποίες εξάγονται τα προϊόντα της Lactalis, όπως τη Βρετανία, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Ελλάδα, την Ταϊβάν, τη Ρουμανία, το Μπαγκλαντές, την Κίνα, το Περού, τη Γεωργία, το Πακιστάν.

Yπενθυμίζεται ότι, στις 2 Δεκεμβρίου, η Lactalis ανακάλεσε δώδεκα παρτίδες βρεφικού γάλακτος, που παράγεται στο εργοστάσιό της στην Κραόν. Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας, στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι τα μέτρα, που έλαβε ο όμιλος στις αρχές του μήνα, δεν επαρκούν ώστε «να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης» από το βακτήριο της σαλμονέλας.

Η προηγούμενη ανάκληση έγινε αφότου ασθένησαν 20 βρέφη κάτω των 6 μηνών, που είχαν καταναλώσει προϊόντα της εταιρείας. Αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο, αναφέρθηκαν πέντε νέα κρούσματα σε βρέφη. Στο ένα από τα μωρά είχε δοθεί γάλα ρυζιού, το οποίο δεν περιλαμβανόταν στα προϊόντα, που ανακλήθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου. Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση όλων των βρεφών εξελίσσεται καλά.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε περίπου 7.000 τόνους προϊόντων, διευκρίνισε ο διευθυντής επικοινωνίας του ομίλου, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο. Μεταξύ αυτών, που ανακαλούνται, είναι γάλατα της πρώτης και δεύτερης παιδικής ηλικίας, γάλα σε σκόνη, με ή χωρίς λακτόζη, γάλα από ρύζι και άλλα. Ορισμένα προϊόντα πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία.

Το υπουργείο κάλεσε τους γονείς να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα που ενδεχομένως έχουν αγοράσει, τα οποία στη Γαλλία πωλούνται με την εμπορική ονομασία Milumel, Picot αλλά και Carrefour.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+