Ένα από αυτά, σύμφωνα με τον ΣΒΑΠ, είναι το όντως ανησυχητικό business run με αποχώρηση ομίλων, αλυσίδων και ομάδων επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν άμεσα την έδρα τους εκτός Ελλάδος.
«Η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει με χειροπιαστά στοιχεία για τους σχεδιασμούς της στην οικονομία και για την αναστροφή της ύφεσης», σημειώνει ο ΣΒΑΠ και συμπληρώνει: «Ο προβληματισμός και οι αποφάσεις για παρεμβάσεις στην τιμολόγηση της ενέργειας προς τη βιομηχανία, οι προώθηση συμφωνιών σε εκκρεμότητα, η ταχεία έγκριση επενδυτικών σχεδίων που τελματώθηκαν λόγω της διαπραγμάτευσης και νομοθετήματα διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δράσης σε συνδυασμό με το ξεπάγωμα προγραμμάτων ΕΣΠΑ πρέπει να είναι κινήσεις της επόμενης ημέρας».
Σε ότι αφορά την Τραπεζική αργία να διαμορφωθεί μηχανισμός εξέτασης επειγούσης μορφής προβλημάτων των επιχειρήσεων, ιδίως των εξαγωγικών για άμεση αποκατάσταση εντός των επιτρεπομένων εκτάκτων διατραπεζικών δυνατοτήτων.
Στην γενικότερη αυτή ανάγκη κινητοποίησης οι Επιχειρήσεις και ο Σύνδεσμός μας προσφέρονται με τον σχηματισμό ειδικών ομάδων να ενισχύσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας με παροχή τεχνογνωσίας και ειδικών γνώσεων σε εξειδικευμένες περιπτώσεις.
Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, «η τόνωση της ψυχολογίας στην επιχειρηματικότητα είναι καθήκον παράλληλο της κυβέρνησης και ιδιαίτερης σημασίας, συνδεδεμένο με τη γενικότερη προσπάθεια διατήρησης της χώρας εντός της Ευρώπης και του ευρώ».
Τα παραπάνω αποτελούν θέσεις επισημάνσεις και απόψεις που αναπτύχθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Μαθιού».
Στο κλίμα και στο πνεύμα των παραπάνω θέσεων του Δ.Σ του ΣΒΑΠ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Μαθιός πρόσθεσε: «Η βιομηχανία είναι σε θέση να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της στην οικονομία αρκεί να διαπιστώσει και την ανάλογη πολιτική βούληση από την κυβέρνηση».