Ειδήσεις
Home / Top Slider / Όλυμπος: Προς απορρόφηση της γαλακτοβιομηχανίας Ροδόπη

Όλυμπος: Προς απορρόφηση της γαλακτοβιομηχανίας Ροδόπη

Σε συγχώνευση των θυγατρικών της γαλακτοβιομηχανιών, Όλυμπος και Ροδόπη θα προχωρήσει η Τυράς. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ετήσια οικονομική έκθεση του ομίλου, η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί με απορρόφηση της Ροδόπης από την Όλυμπος.
Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Όλυμπος πέρυσι ανήλθε στο ποσό των 163,197 εκατ. ευρώ από 148,656 εκατ. ευρώ το 2013. Η αύξηση αυτή συνοδεύτηκε με αντίστοιχη μείωση του κόστους πωληθέντων και σε συνδυασμό με την πλήρη ανάπτυξη νέων προϊόντων και εμπορευμάτων οδήγησε σε ανανέωση του product mix και εδραίωση του μεριδίου αγοράς. Τα EBITDA της εταιρείας, μειώθηκαν κατά 7,97% στα 15,750 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν στα 6,230 εκατ. ευρώ έναντι 7,199 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013.
Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της εταιρείας εστιάζει στην εδραιώσει της θέση της γαλακτοβιομηχανίας μέσα από μια επιθετική πολιτική. Οι άξονες του business plan αφορούν τα εξής:
α) Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, με έμφαση και βαρύτητα στις νέες γραμμές παραγωγής αλλά και στη βελτίωση των ήδη υφισταμένων.
β) Επέκταση στην εσωτερική αγορά καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο μερίδιο στα προϊόντα που παράγει και εμπορεύεται, χρησιμοποιώντας μοντέρνες μεθόδους και πρακτικές προώθησης πωλήσεων, βελτιώνοντας και επεκτείνοντας ταυτόχρονα και το δίκτυο διανομής της, αποκτώντας παρουσία σε νέες περιοχές.
γ) Επανασχεδιασμός και βελτίωση στις λειτουργίες της εταιρεία για να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στον ανταγωνισμό, αθέμιτο και θεμιτό, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, στον κλάδο της επώνυμης γαλακτοβιομηχανίας όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται.
 δ) Διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της.