Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στοχεύοντας στην παραγωγή ασφαλών προϊόντων τροφίμων και στην υποστήριξη των εξαγωγών αυτών των προϊόντων και μέσω της ασφαλούς συσκευασίας, θέτει στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων τον πρώτο εγκεκριμένο κείμενο Οδηγού Ορθής Παραγωγικής Πρακτικής («Ο.Π.Π.») για τα Υλικά και Αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε Επαφή με Τρόφιμα («Υ.Α.Ε.Τ.»), αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Πρόκειται για προϊόν πενταετούς συνεργασίας του Ε.Φ.Ε.Τ. με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας («ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.»), το οποίο προβλήθηκε σε εκθέσεις και συνέδρια σχετικά με τα τρόφιμα, υποβλήθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αποτελεί πλέον την πρώτη ηλεκτρονική έκδοση Οδηγού Ο.Π.Π. που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα για την παραγωγή ασφαλών συσκευασιών τροφίμων σε εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού με αριθμό 2023/2006.
Σημειώνεται ότι στη σελίδα 2 του Οδηγού είναι δυνατή η επιλογή του κειμένου που ενδιαφέρει τον αναγνώστη με ένα «κλικ» πάνω στον τίτλο του.
Ο Οδηγός Ο.Π.Π. για τα Υ.Α.Ε.Τ. θα βρίσκεται αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ: http://www.pac.gr/