Σημείο αναφοράς για την μπίρα, την ιστορία και την παράδοσή της στην Ελλάδα αλλά και την καινοτομία, φιλοδοξεί να γίνει το «ΑΘΗΝΕΟ», ο πρώτος χώρος δημιουργικής ζυθοποιίας στην Ελλάδα που δημιούργησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
Με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης μπίρας στην Ελλάδα, η οποία παραμένει σε χαμηλά επιπέδα σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία του νέου αυτού πολυχώρου, επενδύοντας το ποσό των 700.000 ευρώ.
Στο “Αθηνέο”, θα παράγονται μπίρες μικροζυθοποιείου, θα λειτουργεί ένα μικρό μουσείο για τη μπίρα και θα διοργανώνονται σεμινάρια με θέμα την ιστορία, τα συστατικά, τις γεύσεις και τα είδη της μπίρας καθώς και τις μεθόδους ζυθοποίησης.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ζωούλλης Μηνά, η νέα πρωτοβουλία της Αθηναϊκής φιλοδοξεί να μυήσει τον επαγγελματία όσο και τον καταναλωτή στα “μυστικά” της μπίρας ενώ διευκρίνησε ότι δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με τα υπόλοιπα μικροζυθοποιεία, καθώς η δυνατότητα παραγωγής του “Αθηνέο” ανέρχεται σε μόλις 1.000 εκατόλιτρα το χρόνο. Από τα καζάνια του θα βγαίνουν απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale που θα παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε επιλεγμένα σημεία και θα παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης.
Το «Αθηνέο» θα παράγει τέσσερις διαφορετικές γεύσεις μπίρας το χρόνο, ταιριάζοντας ουσιαστικά μια νέα γεύση σε κάθε εποχή. Η πρώτη μπίρα, που έχει ήδη παραχθεί, είναι η αρωματική ΑΘΗΝΕΟ#1, μια γνήσια Lager στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι και ο κόλιανδρος.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, δήλωσε σχετικά: «Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ο χώρος που συναντιούνται η τέχνη της ζυθοποιίας, η μάθηση, η ψυχαγωγία και η δημιουργικότητα. Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ανθρώπους μας και υλοποιήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που εμείς, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ξέρουμε πολύ καλά, την μπίρα. Πάνω από όλα όμως, είναι κάτι που θεωρούμε ότι οφείλουμε στους Έλληνες καταναλωτές, που μας τιμούν εδώ και από πάνω 50 χρόνια με την εμπιστοσύνη τους: ένας χώρος που συγκεντρώνει ό,τι θα ήθελε να ξέρει κανείς για την μπίρα, από την ιστορία της, τη διαδρομή της στη χώρα μας, τους τύπους και τα είδη της, τα μυστικά της. Έτσι θεωρούμε ότι κάνουμε πράξη με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευσή μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της κουλτούρας μπίρας στην Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι τόσο οι καταναλωτές όσο και η αγορά θα αγκαλιάσουν το ΑΘΗΝΕΟ και τα προϊόντα του με ενθουσιασμό, θα εμπνευστούν και θα μοιραστούν τη συγκίνησή μας για τα κομμάτια της ιστορίας της μπίρας στην Ελλάδα που αποκτούν ζωή στο νέο μας χώρο».
Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προγραμματίζονται στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, θα είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: letsbeer.gr.