Ειδήσεις
Home / Top Slider / Κρι Κρι: Νέες συμφωνίες στο εξωτερικό

Κρι Κρι: Νέες συμφωνίες στο εξωτερικό

Tρεις νέες συμφωνίες έκλεισε πρόσφατα με αντίστοιχες αλυσίδες του εξωτερικού, η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ελληνική βιομηχανία έχει κλείσει συμφωνία με δύο βελγικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ (τη μία θα την προμηθεύει με επώνυμο προϊόν και την άλλη με private label), και με μια ακόμα βρετανική αλυσίδα.
Σημειώνεται ότι η Κρι-Κρι διατηρεί ήδη παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της βρετανικής αλυσίδας Waitrose, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, αλλά και στο Ιράκ.
Στόχος της διοίκησης της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας είναι εφέτος να πετύχει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας. Η ανάπτυξη αναμένεται να προέλθει κυρίως από τις εξαγωγές οι οποίες κατά την τελευταία πενταετία παρουσιάζουν ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20%, με αποτέλεσμα να αντιπροσωπεύουν το 17% του συνολικού τζίρου της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι το μερίδιο της Κρι Κρι στην αγορά γιαουρτιού έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα από 4% το 2008 έχει πλέον αγγίξει το 12%. Σε ότι αφορά την αγορά του παγωτού το μερίδιο της εταιρείας διαμορφώνεται στα επίπεδα του 11,5% από 8% που ήταν το 2008.