Η ενημερώνει ότι σχετικά με το πλάνο παραγωγικότητας, οι διαβουλεύσεις με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων καθώς και με το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων ολοκληρώθηκαν μετά από σειρά συναντήσεων. Η συμβολή του Σωματείου ήταν ουσιαστική έχοντας πάντα ως στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή και ολοκληρωμένη υποστήριξη των εργαζομένων που θα επηρεαστούν από τη νέα οργανωτική δομή.
Στην Ελλάδα, η Διοίκηση σε συνεργασία με το Σωματείο αποφάσισαν ένα σύνολο παροχών που εξασφαλίζουν την εφαρμογή των αλλαγών με τον πιο υπεύθυνο τρόπο. Η σημαντικότερη εξέλιξη αφορά την αποδοχή του βασικού αιτήματος του τοπικού Σωματείου για την εφαρμογή προγράμματος ελεγχόμενης εθελούσιας εξόδου με αυξημένες αποζημιώσεις και διευρυμένες παροχές, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει. Επίσης, για τους εργαζόμενους των οποίων οι θέσεις θα επηρεαστούν, προβλέπεται η διατήρηση, για αρκετούς μήνες, μιας σειράς εταιρικών παροχών, όπως ενδεικτικά ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές συμβουλές, υπηρεσίες επανένταξης στην αγορά εργασίας και πρόσβαση στο Employee Assistance Program. Παρέχεται επίσης ειδική μέριμνα για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.
Με την εφαρμογή του νέου μοντέλου ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα επηρεαστούν στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 75 και αφορά σε ρόλους υπαλλήλων γραφείων, καθώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο εργοστάσιο του Ρέντη και στα κέντρα διανομής Ρέντη και Σχηματαρίου.
Στη νέα οργανωτική δομή, αναμένεται να δημιουργηθούν ορισμένες νέες θέσεις εργασίας που θα μειώσουν τον αντίκτυπο της αναδιάρθρωσης που αναφέρεται παραπάνω, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους να αξιοποιήσουν ευκαιρίες εργασίας εντός της εταιρείας.
Παράλληλα, η διαδικασία απόσχισης του κλάδου του Παγωτού βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2025, ενώ μέσω της διαδικασίας αυτής αναμένεται να δημιουργηθούν επιπρόσθετες νέες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους της Unilever στην Ελλάδα, οι οποίες θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αντίκτυπο του πλάνου.
Σύμφωνα με τους στόχους του παγκόσμιου Προγράμματος, η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία μιας ενιαίας δομής ως One Unilever, η οποία θα ενισχύσει την τεχνογνωσία και την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της σταθερότητας και στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη ευημερία της. Σε τοπικό επίπεδο, η Ελλάδα, θα ηγείται ενός αριθμού χωρών όπως η Κύπρος, η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, η Βουλγαρία η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία.