Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Δωρεά της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Δωρεά της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Σε μια σημαντική δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού άνω των 30.000 ευρώ προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, προχώρησε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική ευθύνη της. Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε περιλαμβάνει ζυθοβραστήρα, σύστημα επιτόπιου κλειστού καθαρισμού και δεξαμενές ζύμωσης/ωρίμανσης, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Κέντρο Διατροφής της ΑΓΣ και αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση των εργαστηρίων, διευκολύνοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία και την υλοποίηση έρευνας.

«Η στήριξη της εκπαίδευσης και της έρευνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην ενίσχυση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και πιστεύουμε ότι η συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την ελληνική γεωργία, την μεταποίηση αυτής και την κοινωνία γενικότερα», δήλωσε ο μηχανικός ζυθοποίησης, μέλος του Δ.Σ και Υπεύθυνος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. Χρήστος Δημτσούδης.

«Όραμά μας, να θέσουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία της νέας γενιάς ζυθοποιών της χώρας και το πρώτο βήμα σε αυτή την σημαντική σύμπραξη έγινε σήμερα» τόνισε ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της βιομηχανίας Νικόλαος Μπήλιος.

Από την πλευρά της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. για τη δωρεά, η οποία αποτελεί επένδυση στο μέλλον της γεωργίας και της επιστημονικής έρευνας. «Ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί από μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου, τους σπουδαστές της ΙΣΑΕΚ και του Perrotis College. Θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σπουδών, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της γεωργικής επιστήμης. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την υποστήριξη της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Dr. Jeff Lansdale.