Ειδήσεις
Home / Top Slider / Οι σημαντικές εξαγωγές της Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ κινητήριος δύναμη της ανάπτυξής της

Οι σημαντικές εξαγωγές της Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ κινητήριος δύναμη της ανάπτυξής της

Η Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ-Ελληνική Ζύμη είναι η κορυφαία εταιρία κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Με πυλώνες λειτουργίας κοντά 50 χρόνια την καινοτομία, την υψηλή ποιότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, επιλέγοντας πρώτες ύλες άριστης ποιότητας.

Η συνεχώς αυξανόμενη προβολή της μεσογειακής διατροφής και ελληνικής κουζίνας σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού δημιούργησε τα τελευταία χρόνια υψηλή αναγνωρισιμότητα και ζήτηση για τα κατεψυγμένα ελληνικά προϊόντα ζύμης με πεντανόστιμες, ποικίλες γεμίσεις από εκλεκτά υλικά του τόπου μας. Παράλληλα, η παγκόσμια επικράτηση της τάσης των «ζεστών γωνιών» (bake off) στα super markets, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία και μετά το πέρας του Covid-19, συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη της συγκεκριμένης κατηγορίας στις αγορές του εξωτερικού και τη δημιουργία ζήτησης για ένα τόσο ιδιαίτερο προϊόν για τα γαστρονομικά δεδομένα των καταναλωτών παγκοσμίως.

Η Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ έχοντας πολυετή γνώση των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, υψηλή τεχνογνωσία και ήδη πολύ καλές συνεργασίες στο εξωτερικό επένδυσε περαιτέρω στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη στη διεθνή αγορά είτε μέσω εξαγωγών στο κανάλι του Food Service, είτε μέσω της δημιουργίας private label προϊόντων, είτε με την προώθηση του Retail brand της, τη Χρυσή Ζύμη. Μέσω των παραπάνω καναλιών και της παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας, εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυθεντικές, παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις, πραγματώνοντας στην ουσία το όραμα της εταιρίας το οποίο είναι η διαφύλαξη της ελληνικής διατροφικής παράδοσης, με τα προϊόντα της να διαδίδουν από γενιά σε γενιά και σε όλο τον κόσμο, την αξία της ελληνικής διατροφικής σοφίας. Η εταιρία διαθέτει μια εξαιρετικά διευρυμένη γκάμα προϊόντων που αγγίζει τους 700 κωδικούς. Τα προϊόντα της είναι μοναδικά καθώς συνδυάζουν ποικιλία ειδών ζύμης σε διάφορα σχήματα & μεγέθη και απολαυστικών γεμίσεων. Η στριφτή πίτα με το πρωτότυπο σχήμα που αγκαλιάζει αυθεντικές σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά του τόπου μας όπως σπανάκι, φέτα Π.Ο.Π και το τραγανό ατομικό ρολό με χωριάτικο φύλλο που τυλίγει γλυκές και αλμυρές γεμίσεις είναι οι πρωταγωνιστές που κέρδισαν την προτίμηση των καταναλωτών του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, η υψηλή τεχνογνωσία και η κορυφαία τεχνολογική υποδομή που η εταιρία διαθέτει την καθιστούν ηγέτη στη δημιουργία μοναδικών, καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, καθώς επίσης της προσδίδουν ευελιξία στη δημιουργία εξατομικευμένων προϊόντων αναφορικά με τη ζύμη, τη γέμιση, το σχήμα και το μέγεθος, ανάλογα τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη και τις διατροφικές απαιτήσεις της χώρας στην οποία τα προϊόντα απευθύνονται όπως vegan, ολικής, halal, kosher κτλ.

Η εξωστρέφεια και ο έντονος προσανατολισμός της εταιρίας στις διεθνείς αγορές την οδήγησαν σε αναπτυξιακή πορεία με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Έχει δημιουργήσει και συνεχώς αναπτύσσει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους retailers ανά τον κόσμο και ένα σημαντικό δίκτυο πωλήσεων σε 45 χώρες στο εξωτερικό με κυριότερες αγορές την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο τζίρος της εταιρίας για το 2023 να ξεπεράσει τα 130 εκ ευρώ και να καταφέρει να ανήκει στις top ελληνικές εταιρίες αναφορικά με την εξαγωγική δραστηριότητα. Οι εξαγωγές για το 2024 ήδη καταγράφουν μια εντυπωσιακά δυναμική πορεία με διψήφια αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, προερχόμενη και από υπάρχουσες συνεργασίες και προϊόντα και από νέους πελάτες. Το ποσοστό των εξαγωγών στον συνολικό τζίρο έχει ξεπεράσει το 50%, θέτοντας την παγκόσμια επέκταση της εταιρίας ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξής της.

Με όραμα τη διαφύλαξη και τη διάδοση της Ελληνικής διατροφικής σοφίας και μέσω της πρωτογενής παραγωγικής δραστηριότητας παραδοσιακών προϊόντων ζύμης, η εταιρεία συμβάλει σημαντικά στην εξαγωγική δραστηριότητα και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.