Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Στρατηγική Συνεργασία Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.

Στρατηγική Συνεργασία Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.

Στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 επικυρώθηκε η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ)  για επενδυτικά και αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την περιοχή και ευρύτερα.

Στα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Έβρου και στο Βιοτεχνικό και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, παρευρέθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας και εταιρικών υποθέσεων κ. Νικόλαος Μπήλιος, απηύθυνε χαιρετισμό, συμμετείχε στα εγκαίνια παρουσιάζοντας τα προϊόντα της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης που εκθέτονται στα αντίστοιχα περίπτερα.

Ο κ. Μπήλιος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και εκπρόσωπους από και τα Επιμελητήρια. Σε δήλωσή του ο κ. Μπήλιος ανέφερε ότι «η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. και η Περιφέρεια ΑΜΘ βρισκόμαστε σε μία δυναμική στρατηγική συνεργασία. Εξελισσόμαστε μαζί με δυναμική στρατηγική εξωστρέφειας, προβολής και στήριξης των τοπικών μας προϊόντων καθώς και διαμορφώνουμε δράσεις και συνέργειες  ενίσχυση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η στήριξη των τοπικών προϊόντων, είναι αποφασιστικής σημασίας για την βιωσιμότητα και την αειφορία της περιοχής. Η οικονομική και η περιβαλλοντική διάσταση του θέματος, μας αφορά όλους ως υπεύθυνους πολίτες και καταναλωτές. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι οι επιλογές μας, είναι εκείνες που θα καθορίσουν το μέλλον μας και το μέλλον του κόσμου μας».

Στα εγκαίνια παρέστησαν στελέχη της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου καθώς επίσης πλήθος στελεχών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Παράλληλα την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, έγιναν τα εγκαίνια του περιπτέρου των  Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων όπου και εκεί ήταν παρών ο κ. Μπήλιος με στελέχη της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και συναντήθηκε με τον Προέδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνη Γραβάνη,  περιηγήθηκε του περιπτέρου όπου εκτέθηκαν και τα προϊόντα της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, μπύρα Βεργίνα και το τσάι TUVUNU. Ο κ. Μπήλιος τόνισε ότι «η Ελλάδα, ως χώρα που στηρίζεται οικονομικά σε πολύ μεγάλο βαθμό στο πλεονέκτημα που της δίνει η μορφολογία της, η φύση της και το κλίμα της, χρειάζεται ανθρώπους και επιχειρήσεις που προστατεύουν τους φυσικούς της πόρους και τη φυσιογνωμία του τοπίου της. Ένα τέτοιο παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης δίνει η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με το τσάι Tuvunu και τα προϊόντα της».