Παρά την αυξανόμενη στροφή προς την υγεία, η ακρίβεια και η έντονη ανάγκη των Ελλήνων να βγαίνουν έξω για φαγητό, οδηγούν σε διατροφικές επιλογές που, σύμφωνα με την έρευνα της Focus Bari, δείχνουν ότι:
- Πάνω από ένας στους δύο Έλληνες τρώνε συστηματικά έξω, ενώ αντίστοιχα αξιοσημείωτη αναλογία αγοράζει συχνά έτοιμο φαγητό σε πακέτο ή παραγγέλνει φαγητό απ’ έξω
- Ένας στους δύο νέους επισκέπτονται συστηματικά εστιατόρια fast-food
- Παράλληλα όμως, η πλειονότητα των Ελλήνων αγαπά να μαγειρεύει και να πειραματίζεται με νέες συνταγές, ενώ αναγνωρίζει την σημαντικότητα του φαγητού με παραδοσιακό τρόπο και όλη την οικογένεια
- Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες κρατούν προσεκτική στάση απέναντι στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αποφεύγουν συνειδητά τα μεταλλαγμένα / γενετικά τροποποιημένα, δηλώνουν επιφυλακτικοί ως προς τα συμπληρώματα διατροφής και εκφράζουν τάση για μια διατροφή με μειωμένη κατανάλωση κρέατος / γαλακτοκομικών
Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ
See the whole survey presentation here