Ειδήσεις
Home / Top Slider / Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Νέα σήματα και μη αλκοολούχα ποτά φέρνει το 2015

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Νέα σήματα και μη αλκοολούχα ποτά φέρνει το 2015

Η μικροζυθοποιία και η διάθεση μη αλκοολούχων ποτών με βάση τη βύνη θα αποτελέσουν αιχμή του δόρατος για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2015, η οποία εφέτος θα παρουσιάσει κερδοφορία. Ικανοποιητικά κλείνουν και οι πωλήσεις για το 2014, καθώς σημειώνουν κάμψη 1,5%, τη στιγμή που η κατανάλωση στο σύνολο της αγοράς μπύρας υποχωρεί με ρυθμούς της τάξης του 3%, με το μερίδιο αγοράς της εταιρείας να διαμορφώνεται πλέον στο 53%.
Όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, η πορεία ανάκαμψης αναμένεται να συνεχισθεί και τη νέα χρονιά. Όπως ο ίδιος ανέφερε, το 2015 η εταιρεία θα ξεκινήσει τη διάθεση μη αλκοολούχων ποτών με βύνη και στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι παράγει ήδη το ποτό Fayrouz (με βάση το κριθάρι) στην Ελλάδα, το οποίο εξάγει κυρίως σε μουσουλμανικές χώρες. Παράλληλα πρόσφατα ανέλαβε και την παραγωγή και εξαγωγή της μπύρας Heineken στην Ιταλία και την Κίνα για λογαριασμό του μητρικού ομίλου Heineken.
Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει πιλοτική παραγωγή στο μικροζυθοποιείο που έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της παραγωγικής μονάδας στην Αθήνα και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των προϊόντων στην αγορά, με νέα σήματα.
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εξαγωγές κριθαριού που παρήχθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας. Ηδη υπάρχουν συμφωνίες για την εξαγωγή 5.000 τόνων ελληνικού κριθαριού.

Κυρέλα Πέτρου