Σε μία συμβολική κίνηση, η ομάδα του Wikifarmer προσέφερε στους περίπου 200 ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές covid-19 του Ευαγγελισμού τα φρούτα των γευμάτων της εορταστικής εβδομάδας των Χριστουγέννων. Και παράλληλα, τους έστειλε τις θερμότερες ευχές της -καθώς και των συνεργατών της παραγωγών- για ταχεία ανάρρωση.
«Ήταν μία μικρή συνεισφορά, από την πλευρά μας, μέσα στις εορταστικές αλλά ταυτόχρονα δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Μέρες που είναι πολύ δυσκολότερες για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον ιό της πανδημίας και έχουν ανάγκη νοσηλείας», δήλωσε ο Πέτρος Σάγκος, συνιδρυτής του Wikifarmer.
Και συμπλήρωσε: «Ο Wikifarmer αλλά και οι συνεργάτες μας παραγωγοί που στήριξαν την πρωτοβουλία μας αυτή, ελπίζουμε να έρθει σύντομα η μέρα που θα βρει όλους εκείνους που σήμερα δοκιμάζονται στις μονάδες covid-19, σπίτια τους. Και τα επόμενα Χριστούγεννα να μας βρούνε όλους παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, χωρίς τους περιορισμούς που φέτος είναι απαραίτητοι για να περιορίσουμε τον αριθμό των νοσηλειών αυτών».
Ποιος είναι ο… Wikifarmer
O Wikifarmer είναι ένα ελληνικό startup που στηρίζει τους αγρότες σε περισσότερες από 200 χώρες στον κόσμο.
Ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2018 επιχειρώντας να εκπαιδεύσει τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο για τους βέλτιστους σύγχρονους τρόπους παραγωγής. Σήμερα το κάνει σε 12 γλώσσες, έχοντας χαρακτηριστεί από τον F.A.O. των Ηνωμένων Εθνών, ως η “Wikipedia του Αγροτικού Τομέα”.
Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα του Wikifarmer συνδέει τους παραγωγούς με τις εμπορικές αγορές ολόκληρου του κόσμου. Κάθε παραγωγός δημιουργεί το δικό του profile, παρουσιάζει τα προϊόντα του και ορίζει την τιμή τους. Έτσι αποκτά πρόσβαση σε χιλιάδες καταναλωτές παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα, την πλατφόρμα του Wikifarmer έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 7 εκατ. μοναδικοί χρήστες από 237 χώρες.
Μάλιστα, ο Wikifarmer αποδείχθηκε μία αποτελεσματική επιλογή για τους αγρότες εν μέσω της πανδημίας του covid-19, αποτελώντας ένα αξιόπιστο κανάλι επικοινωνίας όταν οι παραδοσιακοί τρόποι πώλησης αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους.
«Με έδρα στην Ελλάδα, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε ένα φιλόδοξο αλλά ταυτόχρονα βιώσιμο αναπτυξιακό πλάνο. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε ένα από τα βασικότερα κανάλια διασύνδεσης παραγωγών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με την παγκόσμια ζήτηση. Δίνουμε έμφαση στη σύγχρονη και ποιοτική παραγωγή, γι’ αυτό άλλωστε προσφέρουμε ενημέρωση και χρηστικές πληροφορίες προς τους αγρότες σε ολόκληρο τον κόσμο προς αυτήν την κατεύθυνση. Και ταυτόχρονα τους φέρνουμε σε επαφή με ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ζήτησης, στην οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν ουσιαστικά απευθείας πρόσβαση», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Σάγκος.