Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση γενετικώς τροποποιημένης σόγιας για τρόφιμα και ζωοτροφές, αλλά όχι για καλλιέργεια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Επιτροπή δήλωσε ότι η εγκεκριμένη σόγια, εγκρίθηκε μετά από μια «ολοκληρωμένη διαδικασία έγκρισης, συμπεριλαμβανομένης μιας ευνοϊκής επιστημονικής αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων». Η άδεια ισχύει για 10 χρόνια και για κάθε προϊόν που παράγεται από τη γενετικά τροποποιημένη σόγια θα υπόκειται στους κανόνες επισήμανσης και ιχνηλασιμότητας της ΕΕ. Η σόγια έχει αναπτυχθεί για να παρέχει ανοχή σε τρία ζιζανιοκτόνα: dicamba, glufosinate-αμμώνιο και glyphosate.