Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Μέλι Αττική: Ολοκλήρωσε επένδυση 4,7 εκατ. για την μετεγκατάστασή της

Μέλι Αττική: Ολοκλήρωσε επένδυση 4,7 εκατ. για την μετεγκατάστασή της

Επένδυση ύψους 4,7 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε η Αττική –Μελισσοκομική Εταιρεία, για τη μετεγκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας, του εργαστηρίου – τμήματος διασφάλισης ποιότητας, των αποθηκών και των γραφείων, από το Περιστέρι στο Κρυονέρι Αττικής. Μέρος της συνολικής δαπάνης καλύφθηκε από επιδότηση του Μ123 Α του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ποσό περίπου 1,4 εκατ. ευρώ).
Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημιούργησε μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας μελιού, η οποία πληροί τις απαιτήσεις όλων των διεθνών προτύπων διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων, της ισχύουσας νομοθεσίας και του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την εταιρεία, αποτελεί πρότυπο για τις μονάδες του κλάδου διεθνώς. Η δημιουργία αυτής της μονάδας και ο εξοπλισμός της με νέα, τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, συμβάλλουν σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Ο εκσυγχρονισμός του τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας βελτίωσε την ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων και έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία για διεξαγωγή ακόμη περισσότερων και καλύτερων ερευνών.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία, την τελευταία 15ετία έχει επενδύσει στην ανάπτυξη παραδοσιακών προϊόντων κάτω από την επωνυμία ΑΤΤΙΚΗ. Σήμερα το χαρτοφυλάκιό της εκτός από ελληνικό μέλι και προϊόντα της μέλισσας περιλαμβάνει χαλβά κλασικό, χαλβά μόνο με ελληνικό μέλι και χωρίς ζάχαρη, ταχίνι, ταχίνι με αυτούσιο ελληνικό μέλι (καινοτομία της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ), λουκούμια και υποβρύχια βανίλια και μαστίχα. Τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό της είναι η μαρμελάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η προηγούμενη γενιά, οι ιδρυτές της εταιρείας είχαν ασχοληθεί με την ανάπτυξη της κατηγορίας της μαρμελάδας, τη δεκαετία του ’60. Σήμερα η μαρμελάδα ΑΤΤΙΚΗ είναι ένα νέο προϊόν χωρίς συντηρητικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα σε 8 διαφορετικές γεύσεις (φράουλα, κεράσι, ρόδι, φρούτα του δάσους, κράνο, ροδάκινο, πορτοκάλι και βερίκοκο). Η γκάμα της μαρμελάδας ΑΤΤΙΚΗ διανέμεται σε όλα τα κανάλια διανομής στην Ελλάδα και έχει αρχίσει ήδη να εξάγεται.
To ελληνικό μέλι της «ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ» εξάγεται επώνυμα και συστηματικά πάνω από 80 χρόνια, σε περισσότερες από 35 χώρες στον πλανήτη όπως σε ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κύπρο, στην Ιαπωνία και στη Μ. Ανατολή. Το ποσοστό των εξαγωγών στο κύκλο εργασιών της εταιρείας κυμαίνεται μεταξύ 10% και 15%.