Σημειώνοντας ότι τα οφέλη κατανάλωσης των κρεατοσκευασμάτων από πράσινο χοιρινό κρέας-Green Pork είναι σημαντικά για τον άνθρωπο, ο κ. Σκούφος τόνισε ότι «το κόστος του δεν θα επιβαρύνει δυσανάλογα τους Έλληνες που θα το προτιμήσουν, οι οποίοι και σε καμία περίπτωση δεν θα κληθούν να καταβάλλουν ποσά που δεν συνάδουν στην ελληνική πραγματικότητα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά, αν και ακόμη σε μικρή κλίμακα, κρεατοσκευάσματα αλλαντικών (σαλάμι αέρος) και λουκάνικα σε συσκευασίες των 180 των 300 γραμμαρίων, που έχουν παραχθεί από «πράσινο χοιρινό κρέας-Green Pork».
Μάλιστα, όπως προανήγγειλε ο κ. Σκούφος, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ (9-17/9) η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα προβάλει, ως ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά έργα που υλοποιήθηκαν με επιτυχία κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ελλάδα-Κίνα, το «Πράσινο Χοιρινό Κρέας- Green Pork».
Σε αυτό βασικός ερευνητικός εταίρος ήταν το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων-Κατεύθυνση Ζωϊκής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου με υπεύθυνο τον ίδιο, και το Εργαστήριο Διατροφής Του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ με επιστημονική υπεύθυνη την Παναγιώτα Φλώρου-Πανέρη, ενώ καθήκοντα συντονιστή του έργου είχε ο βιομηχανικός εταίρος και συγκεκριμένα η Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου με υπεύθυνο τον πρόεδρό της, Νικόλαο Παπαγιάννη.
Για τις μετρήσεις του κύκλου ζωής άνθρακα και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα συνεργάστηκε η ομάδα του ΙΕΤΕΘ ΚΕΤΕΑ Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Θωμά Μπαρτζάνα.