Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του, βρίσκεται η συμφωνία για την διάσωση της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία ακύρωσε τη «διαλυτική αίρεση» η οποία μπλοκάριζε την ολοκλήρωση του deal στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής εκδόθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- από το Πολυμελές Πρωτοδικείο η απόφαση στην αίτηση ερμηνείας, επί της απόφασης που επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος. Η απόφαση αυτή διορθώνει την προηγούμενη απόφαση που εκδόθηκε στις 16 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου ως προς το σκέλος της διαλυτικής αίρεσης που προβλεπόταν στο σχέδιο εξυγίανσης σύμφωνα με την οποία έως τις 14 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να είχε παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών. Επίσης με την σημερινή του απόφαση του Δικαστήριο δεν θέτει όριο καταληκτικής προθεσμίας ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο μήνας των τριτανακοπών που συμπληρώνεται στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή έναν μήνα μετά τη δημοσίευση της απόφασης, δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο.

Σημειώνεται πως στην αίτηση που είχαν καταθέσει τα εμπλεκόμενα και ζητούσαν ερμηνεία της απόφασης, και μετάθεση της καταληπτικής προθεσμίας ολοκλήρωσης του deal Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου, στις 28 Φεβρουαρίου από 14 Φεβρουαρίου που προβλεπόταν αρχικά. Πλέον με την απόφαση του Πρωτοδικείου απαλείφθηκε η συγκεκριμένη διαλυτική αίρεση αφού δεν τίθεται χρονικό όριο  στην ολοκλήρωση του deal.

Στην απόφασή του το Πρωτοδικείο, σημειώνει πως η “πραγματική βούληση των δικαστών που εξέδωσαν την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017 απόφαση του Δικαστηρίου ήταν, να απορριφθεί ο χρονικός περιορισμός της 14.02.2017, ως προς την επέλευση των αποτελεσμάτων της διαλυτικής αίρεσης”.