Ειδήσεις
Home / Top Slider / ΕΒΖ: Μόνο για δύο από τα έξι ακίνητα υποβλήθηκαν προσφορές

ΕΒΖ: Μόνο για δύο από τα έξι ακίνητα υποβλήθηκαν προσφορές

Μόνο για τα δύο κεντρικά ακίνητα ιδιοκτησίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Θεσσαλονίκη υποβλήθηκαν τελικά προσφορές στην Πειραιώς Real Estate, η οποία έχει προκηρύξει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση των έξι συνολικά ακινήτων της εταιρείας.

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έληξε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές και σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν έξι τελικά φάκελοι για το ακίνητο επί της οδού Κουντουριώτου στην περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (ημιτελές οκταόροφο κτίριο) με ελάχιστη τιμή πώλησης στα 2,9 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και μία προσφορά για τους γραφειακούς χώρους επί της οδού Μητροπόλεως και της πλατείας Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, με ελάχιστο τίμημα 2,73 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον προήλθε από εγχώριους και Κύπριους επενδυτές.

Δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα ακίνητα, όπως το εργοστάσιο παραγωγής ζάχαρης από ζαχαρότευτλα (εκτός λειτουργίας) στην περιοχή Συκουρίου Λάρισας, με ελάχιστη τιµή πώλησης τα 8 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο παραγωγής (επίσης εκτός λειτουργίας), στην περιοχή Πετροχωρίου Ξάνθης, με ελάχιστη τιµή πώλησης τα 7,8 εκατ. ευρώ, οι εγκαταστάσεις γραφείων – εργαστηρίων στην Σίνδο Θεσσαλονίκης µε ελάχιστη τιµή στα 3 εκατ. ευρώ και το διαµέρισµα επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι με ελάχιστη τιμή στα 260 χιλ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, μέχρι αύριο 25/1 αναμένεται να προκηρυθχεί ο διαγωνισμός για τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία, με το ελάχιστο τίμημα να έχει οριστεί στα 25 εκατ. ευρώ.