Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Ξεκινάει η 82η International Green Week Βερολίνου

Ξεκινάει η 82η International Green Week Βερολίνου

Ανοίγει τις πύλες της σήμερα η 82η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου, που θα διεξαχθεί μέχρι τις 29 Ιανουαρίου και αφορά τον γεωργικό και κηπευτικό κλάδο, καθώς και τη βιομηχανία τροφίμων.

Συνολικά, στους χώρους διεξαγωγής της θα συναντηθούν πάνω από 1.660 εκθέτες, αποκαλύπτοντας και καλώντας μας να γνωρίσουμε τον συναρπαστικό κόσμο των βιομηχανιών τροφίμων και ποτών.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών, περιλαμβάνονται 12 επιχειρήσεις: ARMAKADI, ΚΤΗΜΑ ΜΙΛΙΟΥ, ΠΕΛΕΧΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ, AUTHENTICO, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου, Αιολικός ΑΕΒΕΤ, ΑΦΟΙ ΡΟΔΟΥ «ΛΕΣΒΙΓΑΛ», ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε, Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας, ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ Συνεταιρισμός “VAENI” και ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Ε. ΘΥΜΕΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η International Green Week του Βερολίνου λαμβάνει χώρα από το 1926 και αποτελεί τη σημαντικότερη πλατφόρμα στον κόσμο, με απευθείας πώληση στο κοινό, 1.650 εκθέτες τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από 66 χώρες και περισσότερους από 400.000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και 100.000 επαγγελματίες. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, που η Ελλάδα πρόκειται να εκπροσωπηθεί στην International Green Week. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Ουγγαρία.

Η έκθεση θα καλύπτει το επιφάνειας 118.000 τ.μ. εκθεσιακό κέντρο του Βερολίνου Expocenter City, που βρίσκεται στο Funkturm. Διοργανώτρια είναι η εταιρεία Messe Berlin.

Στην καρδιά του προγράμματος της έκθεσης είναι το 9ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία το 2017 (GFFA), στις 19 – 21 τον Ιανουάριο, που διοργανώνεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας, με θέμα: «Γεωργία και νερό – το κλειδί για τη σίτιση του κόσμου». Επιπλέον, συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας των G20 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.