Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προχώρησε ο Εναίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία αυτή του ΕΦΕΤ με το ΓΠΑ εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Υπ.Α.Α.Τ. για την υποστήριξη, εντός αντίξοων οικονομικών συνθηκών, της κατάρτισης των μελλοντικών εργαζομένων σε επιχειρήσεις τροφίμων πάνω στον σημαντικό τομέα της συσκευασίας τροφίμων και της εξωστρέφειας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω της ορθής χρήσης της συσκευασίας.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα τη νομοθεσία που αφορά τα Υλικά και Αντικείμενα σε Επαφή με Τρόφιμα (ΥΑΕΤ) στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από εκπρόσωπο του ΕΦΕΤ, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από μέρους των διοργανωτών από το ΓΠΑ του κύκλου σεμιναρίων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συμμετοχής σε δράσεις εκπαίδευσης – κατάρτισης και πληροφόρησης – ενημέρωσης, που προβλέπονται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας του ΕΦΕΤ με το ΓΠΑ, η Διεύθυνση Ελέγχων Επιχειρήσεων (Δ.Ελ.Επ.) και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πληροφορικής του ΕΦΕΤ συνεισέφεραν με την εισήγηση με τίτλο «Υλικά σε επαφή με τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.): Μία σύντομη διαδρομή σε ένα σύνθετο αντικείμενο» από το Τμήμα Ελέγχου Επιχειρήσεων Λοιπών Επεξεργασμένων Τροφίμων και διένειμαν στους συμμετέχοντες ενημερωτικά έντυπα με δράσεις της EFSA και του ΕΦΕΤ από το τμήμα ενημέρωσης.
Η συμμετοχή στον συγκεκριμένο κύκλο σεμιναρίων υποδηλώνει και το ενδιαφέρον που επέδειξε το ακροατήριο αποτελούμενο τόσο από φοιτητές του ΓΠΑ όσο και από εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.) αλλά και μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του ΓΠΑ.