Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Ξεκίνησαν τα σεμινάρια μπίρας του ΑΘΗΝΕO

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια μπίρας του ΑΘΗΝΕO

Το πρώτο σεμινάριο “Beer Experience” του ΑΘΗΝΕΟ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, με συμμετέχοντες τους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε μέσα από τη σελίδα του ΑΘΗΝΕΟ στο Facebook: www.facebook.com/letsbeer.gr

Βιωματικές δραστηριότητες και ειδικοί εισηγητές συνδύασαν θεωρία και πράξη για να μυήσουν τους συμμετέχοντες σε όλες τις πτυχές του κόσμου της μπίρας: από την  ιστορία, τα συστατικά, τους τύπους και τα μυστικά της παραγωγικής της διαδικασίας, έως το σωστό σερβίρισμα, το συνδυασμό με το φαγητό και τη διατροφική της αξία.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η δραστηριότητα «Make My Beer». Εκεί, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συνδυάσουν όλα όσα έμαθαν, και να αναπτύξουν μια πρωτότυπη συνταγή για την παραγωγή της δικής τους μπίρας.  Με την καθοδήγηση των ζυθοποιιών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, οι φίλοι της μπίρας  χωρισμένοι σε 3 ομάδες, δημιούργησαν  3 νέες συνταγές τις οποίες αξιολόγησαν ειδικοί του ΑΘΗΝΕΟ και  επέλεξαν τη νικήτρια συνταγή που θα μπει στην παραγωγή. Στο επόμενο διάστημα, οι εκκολαπτόμενοι ζυθοποιοί θα επιστρέψουν στο ΑΘΗΝΕΟ για να παρακολουθήσουν τα στάδια παραγωγής της μπίρας τους,  η οποία μόλις είναι έτοιμη θα διατίθεται στους επισκέπτες του ΑΘΗΝΕΟ το επόμενο τρίμηνο, μέχρι να αντικατασταθεί από τη νικήτρια του επόμενου σεμιναρίου.

Τα σεμινάρια «Βeer Experience» του ΑΘΗΝΕΟ θα πραγματοποιούνται κάθε τρίμηνο, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν και να γνωρίσουν σε βάθος την  κουλτούρα της μπίρας.

Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ανοιχτό στο κοινό κάθε Σάββατο και με ελεύθερη είσοδο προσφέροντας μια γνωριμία με το χώρο και δοκιμή των χειροποίητων συνταγών που παράγονται στα καζάνια του. Παράλληλα, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η εικαστική έκθεση “Ένα ποτήρι για το ΑΘΗΝΕΟ» με έργα νέων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τα ποτήρια του ΑΘΗΝΕΟ.