Σύμφωνα με έρευνα της “New York City Hospitality Alliance”, η συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργούντων εστιατορίων και μπαρ αδυνατεί να καταβάλει το συμφωνημένο ενοίκιο στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, παρά το γεγονός ότι έχουν επανέλθει σε καθεστώς μερικής λειτουργίας.
Ορισμένοι επιχειρηματίες επισημαίνουν ότι τα πράγματα θα παραμείνουν εξαιρετικά δύσκολα ακόμα και όταν θα επιτραπεί η λειτουργία των εσωτερικών χώρων.
To μεγαλύτερο πλήγμα στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, μιας πόλης με 25.000 επιχειρήσεις εστίασης πριν την πανδημία, έχει δοθεί από την απουσία τουριστών και τις αλλαγές στις εργασιακές συνήθειες που επέφερε η κρίση, δεδομένου ότι πολλοί λίγοι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους και συνεπώς ελάχιστοι γευματίζουν ή δειπνούν εκτός οικίας.
Ακόμα και η ανακοινωθείσα μερική επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων, κατά 25%, από το τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά δεν είναι αρκετή για να σώσει έναν από τους ζωντανότερους κλάδους της νεοϋορκέζικης οικονομικής δραστηριότητας.