Ειδήσεις
Home / Διατροφη - Wellness / 4Hands: Το νέο smash burger της Αθήνας

4Hands: Το νέο smash burger της Αθήνας

Οι χαρισματικοί σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος βραβευμένοι με δύο αστέρια Michelin, αγαπούν το streetfood και το burger τους είναι σε άλλο level.

Το streetfood αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Αθήνας, στο οποίο οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος έρχονται να αφήσουν το δικό τους στίγμα με το άνοιγμα του 4Hands. Το 4Hands βρίσκεται στο Athens Street Hub στο κέντρο της πόλης (Κεραμεικού 111 & Μυκάλης, Kεραμεικός). Με έμπνευση από τα food court της Ευρώπης και της Αμερικής, το Athens Street Hub αποτελεί μια νέα πρόταση στην καρδιά της πόλης. Σε έναν χώρο cool και ανεπιτήδευτο με urban αισθητική υπάρχουν container τα οποία έχουν μετατραπεί σε καντίνες και μπαρ και έναν κήπο που μπορείς να απολαύσεις μια εναλλακτική εμπειρία αυθεντικού street-food, cocktail και aperitivo.

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας έχει περάσει από τις πιο γνωστές κουζίνες σκανδιναβικών εστιατορίων όπως το «Maaemo» (3 αστέρια Michelin) και το «Under» του μοναδικού υποθαλάσσιου εστιατορίου στον κόσμο (1 αστέρι Michelin). Το γαστρονομικό του ταξίδι όμως ξεκίνησε στο «Alinea»  του Σικάγο και συνέχισε στο «Quique Dacosta» κοντά στη Βαλένθια, όπου και τα δύο εστιατόρια έχουν από 3 αστέρια Michelin το καθένα.

Ο Θάνος Φέσκος ανακάλυψε το ταλέντο και το πάθος του για τη μαγειρική στο στρατό. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη πορεία στη γαστρονομία και έγινε λάτρης της πειραματικής κουζίνας. Ξεκίνησε την καριέρα του στο «Rigiblick» (1 αστέρι Michelin), έχοντας στη συνέχεια περάσει από βραβευμένα εστιατόρια της Γερμανίας (Ox and Klee – 2 αστέρια Michelin) και της Αμερικής (Benu και Medowοod – το καθένα βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin). Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο «Geranium» της Κοπεγχάγης (3 αστέρια Michelin), κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα για να δουλέψει στο εστιατόρια «Χύτρα» και να ξαναγυρίσει και πάλι στο «Geranium» ως Assistant Head Chef του Rasmus Kofoed για ακόμα πέντε.

Το μισελενάτο δίδυμο γνωρίστηκε στη Δανία και από τότε έχουν χαράξει κοινή πορεία καθώς μοιράζονται κοινούς στόχους και μαγειρικές αξίες. Η νέα τους πρόκληση είναι να φέρνουν κάτι διαφορετικό στη γαστρονομική σκηνή, εφαρμόζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του fine dining σε burgers και τηγανιτές πατάτες, που μπορείς να απολαύσεις στο 4Hands που βρίσκεται στο Athens Street Hub, το νέο Hot Spot για εκείνους που αναζητούν μία εναλλακτική εμπειρία street-food και διασκέδασης.

Απ’ ό,τι φαίνεται και οι δύο αγαπούν και εκτιμούν το streetfood. Ο σεφ Παπαζαχαρίας δήλωσε: «Γενικά είμαι της άποψης ότι οι αυλές και οι πίσω πόρτες street-food μαγαζιών ή περιοχών κρύβουν τις αλήθειες της πόλης που σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία». Από την άλλη ο σεφ Φέσκος είπε πως «Οι άνθρωποι που φτιάχνουν streetfood έχουν ανιδιοτελή και ατελείωτη αγάπη και αποζητούν το χαμόγελο της ευχαρίστησης αυτού που το γεύεται».

Τι σημαίνει όμως το 4Hands; Το όνομα αναφέρεται στον γνωστό, στο εστιατορικό κοινό, όρο, που περιγράφει τη συνθήκη όπου δύο γνωστοί σεφ, συνεργάζονται και δημιουργούν ένα μοναδικό μενού. 4Hands, όπως, ένα μενού και τέσσερα χέρια που πειραματίζονται με streetfood συνταγές, σε ένα μενού  μόνο για σένα. Η γνώση και η δημιουργικότητα που έχουν αποκτήσει οι δύο σεφ στις κουζίνες των fine dining εστιατορίων, έχει αποτυπωθεί στο burger που θα επιλέξεις να δοκιμάσεις στο ands. Το μενού αποτελείται από τρία burger (Cheeseburger, Double Cheeseburger, Oklahoma), τις πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες που θυμίζουν αλμυρά churros και δύο sauce την κλασσική ands sauce και την Dripping Knowledge.

Το 4Ηands λειτουργεί για τον Ιούνιο, Τετάρτη έως Κυριακή 19:00 με 00:00.