Ειδήσεις
Home / Top Slider / 3άλφα: Αύξηση οικονομικών μεγεθών και ενίσχυση εξωστρέφειας

3άλφα: Αύξηση οικονομικών μεγεθών και ενίσχυση εξωστρέφειας

Σημαντική ενίσχυση των μεγεθών της κατέγραψε  το 2020 η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, έχοντας στραμμένο το βλέμμα σε νέες επενδύσεις και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. 

Τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2020 ανήλθαν σε 2,966 εκατ ευρώ έναντι 999 χιλ. ευρώ της χρήσης 31/12/2019 ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο ύψος των 2,256 εκατ. ευρώ.. έναντι €415 χιλ. την προηγούμενη χρήση.

Την τρέχουσα χρονιά η εταιρεία επίσης κινείται θετικά πρόσημο. Όπως ανέφερε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο Άγης Καραγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στο 9μηνο του 2021 η εταιρεία έχει καταγράψει τζίρο μεγαλύτερο κατά 12% σε σχέση με εκείνον που καταγράφηκε το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Σε σχέση με το 9μηνο του 2020 καταγράφεται υποχώρηση 5% αλλά όπως είναι λογικό οι ιδιαιτερότητες που κατεγράφησαν στην αγορά το 2020 και ειδικά στην κατηγορία των οσπρίων καθιστούν την σχετική σύγκριση σχεδόν άνευ ουσίας. Αναφοράς χρήζει πάντως το γεγονός πως όπως ανέφερε ο κ. Καραγεωργίου αν και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες μεσοσταθμικά ξεπερνάνε το 70% για την εταιρεία ενώ ανάλογη κατάσταση καταγράφεται και όσον αφορά τις μεταφορες/logistics, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε αύξηση τιμών προς τα σούπερ μάρκετ.

Σε επίπεδο επενδύσεων, η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ εντός του 2020 υλοποίησε επιτυχώς το 50% περίπου της επένδυσης τεχνολογικού εκσυγχρονισμού «Ψηφιακό Άλμα». Η ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής τοποθετείται εντός του 2021, έτος κατά το οποίο υλοποιήθηκε και επένδυση τεχνολογικού εκσυγχρονισμού με νέα σύγχρονη συσκευαστική μηχανή με ανιχνευτή μετάλλων, αυτόματη ζύγιση, μηχανή εγκιβωτισμού και παράλληλο εκσυγχρονισμό των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού δαπάνης €1.114 χιλ. Η επένδυση θα επιφέρει αύξηση της παραγωγικότητας και θα επιτρέψει την παραγωγή νέων συσκευασιών, που θα ανανεώσουν την εικόνα της εταιρίας τοποθετώντας την ακόμα περισσότερο στην ηγετική θέση που έχει στην κατηγορία. Χάρη σε αυτή την μηχανή για πρώτη φορά στην ιστορία της η 3αλφα λανσάρει νέες συσκευασίες με μοντέρνο και λιτό σχεδιασμό, με την υπογραφή της Red Design Consultants, ανανεώνοντας έτσι πλήρως την εικόνα της ενώ νέα υπερσύγχρονη μηχανή συσκευασίας συμβάλλει στη μείωση της χρήσης του πλαστικού κατά 14 τόνους τον χρόνο, προάγοντας το πλάνο της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη.

H 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ που διαθέτει μερίδιο αγοράς 38,3 % στα όσπρια και 11,1% στο ρύζι όσον αφορά τα επώνυμα προϊόντα και πρωταγωνιστεί στα όσπρια ιδιωτικής ετικέτας θέτει ακόμη υψηλότερα τον πήχη για την συνέχεια και δρομολογεί σημαντικές κινήσεις ανάπτυξης εντός και εκτός συνόρων. Όσον αφορά τις εξαγωγές ο Aγης Καραγεωργίου ανέφερε πως στόχος την διοίκησης είναι να συνεισφέρουν το 20%-25 του τζίρου της εταιρείας μέσα στην επόμενη 5ετία όταν αυτή την στιγμή αντιστοιχούν σε περίπου 7%. Σε αυτό το πλαίσιο έχει συναφθεί συνεργασία με σχετική εταιρεία συμβούλων προκειμένου να διευρυνθεί το εξαγωγικό αποτύπωμα της εταιρείας, που ήδη περιλαμβάνει 25 χώρες. Η εταιρεία έχει θέσει στόχο να φτάσει με την ποιότητά της σε κάθε σημείο του πλανήτη, αναδεικνύοντας την αξία της μεσογειακής διατροφής και της ευζωίας που προσφέρει και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση της να προχωρήσει φέτος στην πρώτη της συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Anuga.

Σημειώνεται ότι η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ μπαίνει στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με την σχετική επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται η διαδικασία πιστοποίησης για την σειρά ελληνικών οσπρίων και ρυζιού (8 κωδικοί), με την οποία θα συμμετάσχει η 3άλφα στην κατηγορία.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter